Investigadors i equips d'emergències inspeccionen les restes de l'helicòpter on anava Kobe Bryant
Investigadors i equips d'emergències inspeccionen les restes de l'helicòpter on anava Kobe Bryant (Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports)
Los Angeles

La boira, possible causa de l'accident d'helicòpter de Kobe Bryant

L'aparell tenia un permís especial per volar, tot i que les condicions meteorològiques eren dolentes

RedaccióActualitzat

Diverses investigacions intenten esbrinar les causes de l'accident d'helicòpter en què van morir l'estrella de l'NBA Kobe Bryant i vuit persones més, entre les quals la seva filla Gianna, de 13 anys. Quan fa 24 hores del fatal accident, la causa més probable és la boira densa que hi havia a la zona.

El risc potencial d'accident era tan greu, diumenge, que la policia de Los Angeles va desestimar l'ús d'helicòpters de vigilància a la zona durant el matí, per la boira.

"La situació meteorològica no complia els nostres estàndards mínims per volar. Hi havia prou boira perquè els nostres pilots no volessin."

 

Tenia permís per volar, malgrat la boira

Però l'helicòpter on anava Bryant, que feia servir aquest mitjà de transport gairebé cada dia, per esquivar els embussos de la ciutat, va obtenir un permís especial per volar, amb les anomenades Regles Especials Visuals de Vol (SVFR, en anglès). Aquest permís permet que el pilot s'enlairi en condicions pitjors que les estàndards.

Segons una conversa del pilot amb la torre de control, capturada pel lloc web liveatc.net i publicada per mitjans com la CNN, el pilot va demanar un "seguiment de vol", és a dir, que la torre tingués un contacte regular amb l'aparell. És el que diu en els últims segons de la conversa. "Estàs volant a una alçada massa baixa", van avisar des de la torre. Ja no hi va haver resposta.

Un testimoni del sinistre ha confirmat que l'helicòpter volava "de forma inusualment baixa" en el moment de l'impacte, que va causar una "gran bola de foc".

"No sonava bé i volava molt baix. El vaig veure caure, però era difícil distingir-lo perquè estava molt emboirat. (...) Ningú podria haver sobreviscut a això."

Tant l'Administració Federal d'Aviació com la Junta Nacional de Seguretat del Transport investiguen els fets, amb el suport de l'FBI, la policia de Los Angeles i l'Oficina de l'Agutzil del comtat. També el fabricant de l'helicòpter, Sikorsky, coopera en l'anàlisi dels fets.

Homenatge espontani a Kobe Bryant prop de l'Staples Center de Los Angeles
Homenatge espontani a Kobe Bryant prop de l'Staples Center de Los Angeles (Reuters/Kyle Grillot)

 

Pares i adolescents, les altres víctimes

Bryant viatjava amb Gigi, una de les seves quatre filles, a la qual acompanyava a un campionat de bàsquet. L'helicòpter privat del guanyador de cinc anells de l'NBA havia sortit del comtat d'Orange, on vivia, i es va estavellar al cap de 50 minuts al municipi de Calabasas, a uns 50 quilòmetres al nord-est de Los Angeles.

A l'aparell hi anava també l'entrenador de beisbol John Altobelli, la seva dona Keri i seva filla Alyssa, companya d'equip de Gianna; l'entrenadora de bàsquet Christina Mauser, de 38 anys; una altra companya d'equip i la seva mare, Payton i Sarah Chester, i el pilot, Ara Zobayan, de qui diverses persones han destacat l'experiència que tenia.

 

 

ARXIVAT A:
NBAEstats Units
Anar al contingut