La batalla diplomàtica entre Catalunya i Espanya s'intensifica als Estats Units

El conseller d'Acció Exterior és a Washington per explicar el conflicte català i l'ambaixador espanyol a Washington creu que les tesis independentistes han fracassat
La batalla diplomàtica entre Catalunya i Espanya s'intensifica als Estats Units

La batalla diplomàtica entre Catalunya i Espanya s'intensifica als Estats Units

El conseller d'Acció Exterior és a Washington per explicar el conflicte català i l'ambaixador espanyol a Washington creu que les tesis independentistes han fracassat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, és aquesta setmana a Washington per cridar l'atenció de la situació alarmant, diu, a Catalunya.

La diplomàcia espanyola, per la seva part, redobla esforços per neutralitzar el missatge que el govern vol portar a l'exterior a partir de la sentència del Procés.

Des de Washington, el conseller Alfred Bosch diu haver trobat més interès pel conflicte a Catalunya, però evita donar pistes sobre amb qui es reuneix.

 

La diplomàcia espanyola als Estats Units treballa per fer-li difícil la seva feina i limitar el nombre de gent que el vulgui rebre. 

 

A Washington fa temps que les diplomàcies catalana i espanyola juguen al gat i la rata.

La primera intentant trobar espais i receptors influents a qui explicar els greuges independentistes; la segona, vigilant-la i fent una contraofensiva per neutralitzar-la.

 

El resultat és que a la Generalitat encara li costa més tenit un forat en els cercles de poder de nord-americans, pels quals el que passa a Catalunya queda lluny, i no volen perjudicar les relacions amb Madrid.

Aquest cop, però, el conseller d'Exteriors ha fet un parell de conferències universitàries i s'ha reunit amb almenys dos congressistes. Bosch creu que la sentència ha fet revifar l'interès per la seva causa. 

 

Bosch ha reivindicat que la creació d'una república catalana ha de ser "instrumental" per garantir "els millors drets civils, llibertats, i empoderament i emancipació dels ciutadans".
 

A diferència d'altres visites, aquest cop, la diplomàcia catalana no fa públics ni el nombre ni els noms dels congressistes amb qui s'ha reunit. Ho justifica, diu, per evitar-los la visita que tradicionalment l'ambaixador espanyol fa aquí després del pas de polítics independentistes per donar-los la seva versió del conflicte.

Santiago Cabanas, ambaixador espanyol a Washington (ccma)

 

Santiago Cabanas, ambaixador espanyol a Washington, creu que les tesis independentistes han fracassat: 

" Els legisladors les autoritats els experts dels Think Tank coneixen bé la realitat espanyola i tenen confiança en les nostres institucions. El discurs independentista sincerament no ocupa l'atenció en l'agenda de gairebé ningú als Estats Units. No crec que estigui tenint èxit; més aviat al contrari. Jo crec que han fracassat"

 

Conscients de l'habilitat mediàtica independentista, des de l'ambaixada han contractat una agència de comunicació per millorar la imatge d'Espanya i, abans i després de la sentència, han multiplicat els contactes amb la premsa, grups d'opinió i autoritats perquè no es creguin la versió de la Generalitat ni dubtin que Espanya, diuen, és una democràcia forta i prestigiosa. 

ARXIVAT A:
Procés català Estats Units