Madrid

La baronessa Thyssen amenaça de traslladar el museu pel pla de Ruiz-Gallardón

La baronessa Thyssen torna a estar en peu de guerra contra l'Ajuntament de Madrid, fins al punt que ha amenaçat de canviar d'ubicació el museu que porta el seu nom. Carmen Cervera s'oposa "rotundament" al pla de remodelació de l'eix Prado-Recoletos que ha dissenyat el consistori madrileny en considerar que el museu hi surt "totalment desafavorit", perquè tot el trànsit rodat passaria per davant del centre, de manera que la contaminació que generaria "pot produir un greu deteriorament i posar en perill la col·lecció". En una roda de premsa a Madrid, la baronessa, que té el suport del Ministeri de Cultura, ha assegurat que està disposada a emprendre accions contra el projecte.

Actualitzat
La baronessa ha estat clara. Ha afirmat que la reforma convertirà la part davantera del museu "en una autopista" i que això perjudicarà tant la col·lecció com els visitants. La conclusió que n'ha tret és que, si el projecte continua, "el museu haurà d'estar en un altre lloc de Madrid". Carmen Cervera considera que les obres projectades per l'arquitecte portuguès Álvaro de Siza convertiran la zona "en un desert amb una marea de cotxes".

La baronessa ha lamentat que es redueixi gairebé un metre la vorera de davant del museu respecte del projecte inicial i ha demanat tant a l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, com als arquitectes "que recapacitin, tal com van fer amb els arbres, que hem pogut salvar".

La propietària de la col·lecció té el suport del ministre de Cultura, César Antonio Molina, que ha dit que espera que la reforma "no es porti a terme sense l'acord amb el Museu Thyssen". El ministre ha destacat que l'interès del ministeri "estarà sempre amb el que sigui més beneficiós per al Museu Thyssen".
Anar al contingut