Pla obert on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, amb els representants de l'Associació d'Amics i Amigues de la banque…
Pla obert on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, amb els representants de l'Associació d'Amics i Amigues de la banqueta del canal, el 9 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

La banqueta del canal de Mollerussa tindrà 150 arbres nous en un indret on ja n'hi havia hagut

ACN Mollerussa.-La plantada de 150 nous plataners i la inauguració d'una tanca perimetral per preservar l'indret natural del Salt del Duran seran els eixos el dia 28 d'octubre de la 1a Jornada Pro Banqueta, promoguda per l'Associació d'Amics i Amigues de la Banqueta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mollerussa, propietària del Salt del Duran, i de Golmés, terme en el qual es plantaran els arbres. L'alcalde Marc Solsona ha destacat la importància de recuperar aquest patrimoni natural, ja que en l'indret on es plantaran els arbres ja n'hi havia hagut i van desaparèixer. La iniciativa compta amb el suport de la comunitat de regants dels Canals d'Urgell, que en els darrers anys ha estat objecte de polèmica entre ecologistes per l'arrencada d'arbres que ha portat a terme en determinats trams de la infraestructura de regadiu per obres de modernització.

La jornada començarà amb una caminada i posteriorment la plantada d'arbres a la zona escollida; un tram que va des de la 'Carrerada' fins al Salt del Duran. També hi haurà un esmorzar popular i posteriorment s'inaugurarà la tanca perimetral de protecció de l'indret, la construcció de la qual està finançada amb els 749 euros que va aconseguir l'entitat amb el concurs L'Espenta que es complementen amb els 3.600 que aporta l'Ajuntament de Mollerussa per fer possible la seva construcció.

Anar al contingut