Dubai

La banca s'enfonsa a les borses per l'esclat de la bombolla immobiliària a Dubai

Les espectaculars illes de Dubai, construïdes sobre el mar, podrien quedar inacabades. La crisi immobiliària també ha arribat al golf Pèrsic. Dubai ha demanat una moratòria per pagar el deute del "holding" Dubai World, en el qual havien posat diners entitats bancàries de tot el món. De fet, la filial encarregada de la construcció de les Illes Palmeres ja ha hagut d'acomiadar milers de treballadors. La notícia ha castigat fortament els títols dels bancs, quer s'han enfonsat a totes les borses.

Actualitzat
L'Ibex s'ha desplomat un 2,58%, fins als 11.657,5 punts, la major caiguda des del passat 2 de juliol, llastrat pels bancs. I és que la possibilitat que Dubai no sigui capaç de fer front al pagament dels seus deutes ha provocat una important sacsejada en les borses mundials. La borsa xinesa s'ha desplomat més d'un 3,5%, la caiguda més gran en tres mesos, mentre que a Europa també s'han encès totes les alarmes.

El Dax ha caigut un 3%, igual que el Cac 40. A Londres, pèrdues del 3,1% i del 3,3% per a l'Eurostoxx. Els mercats europeus no han tingut la referència de Wall Street, que no ha obert per la festivitat del Dia d'Acció de Gràcies.

El responsable de la davallada ha estat el sector financer. Barclays s'ha desplomat un 8%, caigudes superiors al 6,5% per a ING Groep i Deustche Bank, i Lloyds Banking Group ha perdut el 5,9%. A Espanya, on els bancs estan menys exposats a banca d'inversió, el Santander s'ha deixat un 3,6% i BBVA un 3,5%.
Anar al contingut