Desenes de targetes de crèdit i dèbit amuntegades
L'home va aconseguir el PIN telefonant a la víctima
Barcelona

La banca encareix un 7% la quota de manteniment de les targetes de crèdit i un 3% la dels comptes

Els clients de bancs i caixes paguen més cars els productes financers més estesos. Segons dades del Banc d'Espanya corresponents al mes de març, les entitats financeres han encarit un 7% la quota de manteniment d'una targeta de dèbit i un 3% la de crèdit. També les comissions per als comptes corrents i d'estalvi s'han encarit, en aquest cas un 3%. Aquestes taxes, que de mitjana cobren les entitats als seus clients a l'any, varien en funció de l'entitat i algunes fins i tot les eximeixen de pagament si els clients domicilien la nòmina, els rebuts o contracten plans de pensions o altres productes. També s'incrementen les comissions relacionades amb els préstecs i descoberts.

Actualitzat
Els que van renovar o contractar targetes de dèbit i crèdit al març van pagar una mitjana de 17,93 euros per les primeres i 34,39 euros per les segones, un 7 i un 3% més cares, respectivament, en comparació amb el que es pagava ara fa un any.

Mantenir un compte corrent o d'estalvis també resulta més car a partir d'aquest març. Per les primeres es paga una mitjana de 22,45 euros i s'abona 21,82 euros en el cas de l'estalvi. Això suposa un repunt superior al 3% en cada cas.

La banca també va elevar les comissions relacionades amb els préstecs. Al març, les entitats van cobrar per estudiar la concessió d'un préstec hipotecari 107,24 euros, xifra que suposa set euros més en relació amb el mateix mes del 2010. En el cas dels no hipotecaris, l'increment es va situar en 6,82 euros, fins als 90,51 euros.

A l'hora de formalitzar el préstec, la quota dels hipotecaris se situa a l'entorn dels 622,35 euros, 32 euros més que al març del 2010, mentre que en els no hipotecaris l'increment va ser una mica inferior, 24 euros, i la comissió es va situar en 134,39 euros.

Segons el Banc d'Espanya, a més, la comissió per descoberts també va repuntar al març fins als 12,05 euros, davant dels 11,34 euros de fa un any. La reclamació dels descoberts es va situar en 31,15 euros, 1 euro més que fa un any.
Anar al contingut