Londres

La ballarina espanyola Tamara Rojo dirigirà l'English National Ballet

L'English National Ballet ha anunciat que, a partir del mes de setembre, la ballarina Tamara Rojo serà la nova directora de la companyia britànica de dansa.

RedaccióActualitzat
La ballarina espanyola, de 37 anys i que va rebre el premi Príncep d'Astúries l'any 2005, serà l'encarregada de dissenyar la nova temporada de la companyia on va començar a ballar ara fa quinze anys.

L'ENB ja ha anunciat que el primer projecte que dirigirà Rojo serà una nova producció de "La bella dorment", el més complex dels grans clàssics i un paper pel qual la ballarina ha rebut grans elogis de la crítica internacional.

Com a ballarina, Rojo es va formar a l'escola i la companyia de Víctor Ullate i el seu repertori abraça pràcticament tots els títols clàssics i del segle XX que es mantenen als teatres anglesos.

Rojo dirigirà l'English National Ballet sense deixar els escenaris; la ballarina ja ha anunciat que participarà activament en alguna de les produccions de la seva nova companyia.

L'actual director artístic, el canadenc Wayne Eagling, va anunciar, al febrer, que abandonaria el càrrec abans de l'estiu. 

Rojo accedeix al càrrec en uns moments en què la companyia es troba immersa en una profunda crisi de gestió directiva i econòmica tot i aconseguir grans èxits artístics.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut