Evolució de l'IPC
Evolució de l'IPC
Barcelona

La baixada de la llum torna a fer caure els preus al gener i deixa l'IPC en el 0%

Els preus es mantenen estables a Catalunya. Segons l'Institut d'Estadística, al gener, la inflació interanual s'ha situat al 0%, això són 3 dècimes menys que al desembre

RedaccióActualitzat

La baixada del preu de la llum ha tornat a fer caure la inflació durant el mes de gener. El mes passat, l'Índex de Preus al Consum va baixar un 1,7% a Catalunya. I si ens fixem en els últims dotze mesos, la variació ha estat del 0%.

En el conjunt de l'estat, la caiguda encara ha estat més pronunciada. En el conjunt d'Espanya, els preus han baixat un 0,3% en un any, i se situen se situen una altra vegada en negatiu, al mateix nivell que al mes de novembre passat.

Aquest manteniment dels preus es deu bàsicament a la caiguda del preu de l'habitatge per la baixada del preu de la llum i a l'abaratiment del transport gràcies a la rebaixa dels combustibles.

El que sí que s'ha encarit en un any és el cistell de la compra. Els aliments i les begudes no alcohòliques s'han apujat més d'un 2%, sobretot per l'increment del peix fresc. També s'han incrementat els preus dels hotels, cafès i restaurants.

 

Anar al contingut