Sant Sebastià

La 54 edició del festival donostiarra arrenca amb una cinta sobre el tràfic de persones

La cinquanta-quatrena edició del festival donostiarra ja ha arrencat i dedicarà una atenció especial al fenomen de la immigració. L'accent solidari i cosmopolita el va posar la pel·lícula inaugural, "Ghosts", de Nick Broomfield, un film que denuncia el tràfic de persones. "Volver", de Pedro Almodóvar, va ser guardonada amb el premi que concedeix la crítica internacional a la millor pel·lícula de l'any. Aquest divendres, Lluís Llach és el mestre de cerimònies del documental "Llach, la revolta permanent", de Lluís Danés.

Actualitzat
El drama de la immigració il·legal a "Ghosts", del director Nick Broomfield, i les històries encreuades de "Babel", del realitzador mexicà Alejandro González Iñárritu, han inaugurat la 54a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià. Dues cintes molt ben rebudes, tant per la crítica com pel públic de les primeres projeccions.

Com va dir Marisa Paredes, rostre del certamen, el fenomen de la migració, l'èxode massiu i forçós de persones a la recerca de millors condicions de vida tindran una "atenció especial" en la programació, la secció oficial de la qual constarà de 16 llargmetratges.

El director Carlos Iglesias va expressar la seva confiança que les pel·lícules que s'exhibiran "ens ajudaran a entendre'ls millor". En el mateix sentit, es va expressar González Iñárritu. El seu "Babel", premi al millor director a l'últim Festival de Canes tanca la trilogia que va començar amb "Amores perros" (1999) i que va continuar amb "21 grams" (2003).

El director manxec Pedro Almodóvar va ser guardonat durant la cerimònia amb el premi Fipresci que concedeix la crítica internacional a la millor pel·lícula de l'any, per "Volver". Tot i que no hi va poder assistir perquè està en plena promoció de la pel·lícula a Los Angeles, sí que ho van fer algunes de les protagonistes, a qui el cineasta va dedicar el premi.

La presència catalana al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià té una cita destacada aquest divendres. Lluís Llach és el mestre de cerimònies del documental "Llach, la revolta permanent", de Lluís Danés. A la secció oficial es veurà la primera pel·lícula espanyola també amb presència catalana al repartiment.

El festival homenatjarà el realitzador Ernest Lubitsch amb cintes com "Ana Bolena" (1920), "La viuda alegre" (1934) i "Ninotchka", i el director, productor i actor francès Barbet Schroeder, promotor de l'obra de cineastes de la Nouvelle Vague els anys seixanta i pioner de la fusió entre ficció documental amb especial atenció a temes socials i polítics.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut