Imatge pla general dels membres d'Espina Maquinaria, expositors de la 147a edició de la Fira de Sant Josep a Mollerussa. El 16 de març de 2019.…
Imatge pla general dels membres d'Espina Maquinaria, expositors de la 147a edició de la Fira de Sant Josep a Mollerussa. El 16 de març de 2019. (Horitzontal)

La 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa arrenca amb bones expectatives entre els expositors

ACN Mollerussa.-La 147a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa ha arrencat aquest dissabte amb bones expectatives per part del sector firaire que enguany suma 294 expositors, 14 més que l'any passat. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha inaugurat el certamen posant en valor als joves pagesos i a les dones dedicades al món agrari. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que la Fira de Sant Josep, com la ciutat, és i "vol ser" la visió, oportunitat, ambició, confiança i promoció econòmica del territori. La fira també compta amb el Saló del Tractor, que té presència bianual. Entre els estands premiats hi ha la ferreteria Osvald, de Torres de Segre, guardonada a la innovació tecnològica per unes tisores per a la poda que eviten accidents.

La Fira de Sant Josep també ha crescut en l'espai que ocupa, 25.151 metres quadrats, uns 5.000 més que en la passada edició. El creixement obeeix, en part, a la celebració del Saló del Tractor, que compta amb onze empreses participants. Per la seva banda, el Saló de l'Automòbil acull 26 firmes que vendran cotxes nous i alberga un expositor de motos i un altre de caravanes. Enguany, destaca el fet que se celebren 40 edicions de les Jornades Tècniques i dels premis d'innovació en maquinària i els 18 de la Borsa Interpirinenca de Cereals, a més del quart Aplec de Joves del Camp, que comptarà amb la participació de la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà.El gruix de l'exposició es concentra al recinte exterior, que transcorre per l'avinguda del Canal de la capital del Pla d'Urgell, on hi ha 128 firmes de maquinària agrícola. El bon temps d'aquest dissabte ha fet que des de primera hora del matí hi hagués força visitants. Un factor, el temps, que també ajuda als expositors a tenir bones expectatives, tal com ha explicat Jordi Espina, d'Espina Maquinària, que ha recordat que enguany fa 50 anys que l'empresa exposa en aquesta fira. Espina ha afegit que d'aquesta edició espera "renovar la quota de mercat per tenir maquinària de nova generació".A l'interior dels pavellons firals, Carlos Mena, de l'empresa Tecniriego, amb seus a Torrefarrera (Segrià) i Binéfar (Aragó) ha explicat que el seu objectiu és donar-se a conèixer entre els clients catalans. "És el primer cop que venim", ha afirmat. Aquesta companyia ofereix poder aprofitar l'adob d'origen animal als diferents sistemes de reg. Per últim, Osvald Esteve, de la Ferreteria Osvald de Torres de Segre, no només exposa a la Fira, sinó que també ha presentat unes tisores de poda "altament segures". Es tracta d'un estri d'origen francès que es presenta a Catalunya en el marc de la 147a Fira de Sant Josep. La tisora, que s'ha exposat ja a Berlín i Saragossa, ha rebut un dels premis de la Fira, el de la innovació tecnològica, perquè controla la seguretat dels treballadors i evita accidents laborals, tal com ha explicat Esteve en declaracions a l'ACN.Les bones prediccions meteorològiques afavoriran la presència de visitants els quatre dies de fira, motiu pel qual s'espera que se superi la xifra d'assistència de l'any passat, que va ser d'unes 170.000 persones. Aquest diumenge, en el marc de la Fira de Sant Josep, Mollerussa celebra el Dia de la Comarca amb la presència del conseller d'Interior, Miquel Buch. A la tarda, serà la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui visitarà el recinte firal i assistirà a la Nit de l'Expositor.

Anar al contingut