Barcelona

L'1 de març repetiran el judici contra Pedro Jiménez per la mort de dues policies de Bellvitge

L'Audiència de Barcelona ha fixat l'1 de març com la data d'inici per repetir el judici contra Pedro Jiménez, condemnat a 83 anys de presó per l'assassinat de dues policies de Bellvitge. Si no hi ha canvis d'última hora, una de les sales de jurat del Palau de Justícia està reservada durant tres setmanes per tornar a fer la vista.

Actualitzat
El juny passat, el Tribunal Suprem va anul·lar la sentència contra Jiménez per un motiu tècnic i va ordenar que es repetís el judici. L'alt tribunal va estimar que els delictes de què se l'acusava els havia de jutjar un tribunal popular i no un de professional, com s'havia fet. Amb la nul·litat de la sentència Jiménez estaria al carrer si no fos perquè ha de complir condemna per altres causes fins al 2021.

Jiménez va aprofitar un permís penitenciari el 2005 per entrar a casa de les dues policies en pràctiques i els va robar, les va violar i va calar foc al pis amb elles a dins. Va ser un dels casos més esfereïdors i que més consternació va causar entre el veïnat, pel dolor i les agressions que van patir les víctimes.
Anar al contingut