Batumi, Geòrgia

Kupata, el gos que s'ha fet viral per ajudar els nens a travessar el carrer

L'actitud protectora del gos, que viu en una localitat de Geòrgia, ha despertat simpaties arreu del món

RedaccióActualitzat

Kupata s'ha convertit, des de fa pocs dies, en el gos preferit de la localitat costanera de Batumi i de tot Geòrgia. I ha adquirit una gran fama a tot el món. La raó: fer un servei a la comunitat. Kupata ajuda els nens a travessar el carrer per un pas zebra mantenint els cotxes a ratlla.

És un gos de carrer d'uns quatre anys. No té amo, però té més d'un nom. Alguns li diuen Bimi, d'altres, Kursha i uns altres, Tetra. Viu al carrer Memed Abashidze i dorm -o dormia- al portal de la veïna que li dona menjar. De menjar no n'hi ha faltat mai. També els carnissers del barri l'alimenten. I això li ha valgut el nom de Kupata, en clara referència a "kupati", un tipus de botifarra de Geòrgia.

 

En les imatges que un veí ha publicat a les xarxes es veu com el gos borda als cotxes per obligar-los a frenar mentre els nens travessen tranquil·lament el carrer pel pas de vianants. No ho ha fet només una vegada, sinó que s'ho ha agafat com un costum. Els veïns expliquen que Kupata s'estima molt els nens i que de seguida que veu que volen travessar el carrer hi va corrents per ajudar-los.

 

El gos Kupata (EFE/Misha Vignanski)

I d'on li ve aquesta actitud protectora? Alguns veïns apunten que podria ser una manera d'agrair-los que l'hagin cuidat tots aquests anys. I més que el cuidaran a partir d'ara. El Departament de Turisme d'Adjara, la regió on pertany Batumi, ja li ha posat casa perquè estigui protegit del fred i la pluja. A la caseta, hi han posat una estrella que recorda les del Passeig de la Fama de Hollywood amb una inscripció en anglès i georgià: "People's Choice", l'elecció de la gent.

"Aquesta decisió s'ha pres com a mostra d'agraïment al gos per la seva tasca protectora i el seu comportament exemplar", ha dit Meri Emiridze, portaveu de les autoritats turístiques.

ARXIVAT A:
Viral
Anar al contingut