"NotFilm", de Ross Lipman
"NotFilm", de Ross Lipman
Del 22 al 26 de març, CCCB, Barcelona

Kosmopolis 17

Kosmopolis. La Festa de la Literatura Amplificada convida en aquesta edició el cineasta i escriptor Werner Herzog i estrena, dins la secció Nits Alfa, tres documentals basats en tres grans escriptors, Samuel Beckett, John Berger i Charles Bukowski: "NotFilm", protagonitzat per Buster Keaton, "The seasons in Quincy. Four portraits of John Berger", i "You never had it. An evening with Bukowski"

Actualitzat

Cinc dies, del 22 al 26 de març, dedicats a la literatura en totes les seves vessants. La 9a edició de Kosmopolis 17 compta aquest any amb la presència del cineasta i escriptor alemany Werner Herzog, que participarà en la conversa "Èxtasi i terror a la ment de Déu" el dissabte 25 de març, a les 21.00. Les entrades anticipades, però, ja s'han exhaurit. A partir del dimarts 21 de març, a les 11.00, es posen a la venda les entrades per a la retransmissió en directe a l'auditori del CCCB (taquilles del CCCB i Ticketea).

 

Les Nits Alfa estrenen tres documentals sobre tres grans escriptors, Samuel Beckett, John Berger i Charles Bukowski:

 

"NOTFILM"
Direcció: Ross Lipman
Estats Units, 2015
Estrena a Barcelona

Dijous 23 de març, 21.30
Auditori CCCB

El 1964 Samuel Beckett es va embarcar en una de les aventures més estranyes de la història del cinema: la col·laboració amb Buster Keaton en la producció de "Film", un curtmetratge mut d'avantguarda. La pel·lícula, realitzada amb el director Alan Schneider, l'editor Barney Rosset i el director de fotografia Boris Kaufman, ha estat objecte d'elogis i controvèrsies durant dècades. "NotFilm" és un assaig sobre la producció de "Film" i les seves implicacions filosòfiques, amb escenes descartades, enregistraments d'àudio "perduts" i altres elements d'arxiu poc coneguts.

Web del documental: http://filmbysamuelbeckett.com/

 

 

 

"THE SEASONS IN QUINCY: FOUR PORTRAITS OF JOHN BERGER"
Direcció: Tilda Swinton, Colin MacCabe, Christopher Roth i Bartek Dziadosz
Regne Unit, 2016
Estrena a Espanya

Divendres 24 de març, 22.00
Sala Teatre CCCB

Des del 1973, el venerat escriptor i crític d'art britànic John Berger va estar vivint al poble alpí de Quincy. En aquest viatge documental únic, amics propers de Berger, com Tilda Swinton i Colin Maccabe, col·laboren en quatre assajos fílmics molt diferents, entrellaçant idees del treball de tota la vida de l'artista amb l'atmosfera de les muntanyes. Concebuts com a «exercicis de pensament visual», ofereixen un retrat innovador d'aquest gegant intel·lectual, mort a començaments d'aquest 2017.

Web del documental: http://seasonsinquincy.com/

 

 

 

"YOU NEVER HAD IT. AN EVENING WITH BUKOWSKI"
Direcció: Matteo Borgardt
Estats Units, Itàlia i Mèxic, 2016
Estrena a Espanya

Dissabte 25 de març, 19.30
Auditori CCCB

Aquest documental es basa en una entrevista en vídeo realitzada per Silvia Bizio el gener del 1981 a Charles Bukowski a la seva casa de San Pedro, Califòrnia. Va ser una llarga nit fumant i bevent amb l'escriptor i la seva futura esposa, Linda Lee Beighle, parlant de tot tipus de temes: des d'escriptors fins al sexe, l'amor i la humanitat. L'entrevista va ser filmada en cintes d'Umatic que han estat digitalitzades i editades juntament amb noves preses en Súper8 d'escenes actuals de Los Angeles i poemes llegits pel mateix Bukowski.

Web del documental: http://www.venicedays.com/film.asp?id=12&id_dettaglio=717&lang=eng

 

Anar al contingut