Francisco Martínez i José Ramón Navarro (Europa Press/Eduardo Parra/Ricardo Rubio)

Kitchen: Els whatsapps del president de l'Audiència Nacional i el segon d'Interior, investigat

José Ramón Navarro, president de l'alt tribunal, i Francisco Martínez, número 2 de Fernández Díaz, van intercanviar missatges mentre la investigació de la Kitchen estava sota secret

RedaccióActualitzat

El president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, va estar parlant durant un any de la investigació sota secret de sumari de l'operació Kitchen, que estava fent el mateix alt tribunal, amb una de les persones que va acabar imputada en la causa, Francisco Martínez Vázquez, del PP, secretari d'Estat de Seguretat quan Jorge Fernández Díaz era ministre de l'Interior.

Al final, la Fiscalia Anticorrupció ha demanat 15 anys de presó per a Fernández Díaz, per a Martínez i també per a Eugenio Pino, aleshores cap de la Policia Nacional, per delictes contra la intimitat, encobriment i malversació arran de l'espionatge a Luis Bárcenas, extresorer del Partit Popular.

La Cadena SER ha tingut accés a les converses de WhatsApp entre Navarro i Martínez, incorporades al sumari, que van tenir lloc entre el 14 de febrer de 2019 i el 23 de gener de 2020, quan la investigació estava sota secret, que no va aixecar-se fins al setembre de 2020.

Seu de l'Audiència Nacional, a Madrid (Europa Press/Gustavo Valiente)

Martínez anava demanant a Navarro informació sobre la investigació en curs i també pregunta per la posició del jutge instructor i de la Fiscalia. 

Més endavant, quan el citen, demana una interlocutòria que està sota secret per conèixer la declaració d'un comissari i poder preparar la seva defensa.

 

En declaracions a la Cadena SER, Navarro ha admès que les converses van existir i que potser va pecar d'"imprudència" en mantenir-les, però nega haver donat cap informació a Martínez.

Això es contradiu amb alguns dels missatges de l'aleshores secretari d'Estat de Seguretat. 

 

En un del 6 de març del 2019, per exemple, Martínez escriu a Navarro: "Moltíssimes gràcies per tot! I a sopar a casa quan veniu? Tinc el Vega Sicilia reservat..."

El president de l'Audiència Nacional respon "Aquest el poso jo" i aleshores fan broma, dient Martínez que "nooo" i Navarro que "sííí".

 

Es dona la circumstància que aquests no són els primers missatges de WhatsApp de Martínez relacionats amb la Kitchen que han transcendit: dimarts, el diari El País en va publicar uns altres, intercanviats amb Pino, que demostrarien la utilització de la policia per generar soroll contra polítics independentistes com a part de la denominada operació Catalunya i també contra Podem.

 

ARXIVAT A:
PP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut