Kirk Douglas fa broma amb un membre de l'organització durant la cerimònia. (Foto: Reuters)
Kirk Douglas fa broma amb un membre de l'organització durant la cerimònia. (Foto: Reuters)
Los Angeles

Kirk Douglas protagonitza la gala dels Oscars i es converteix en "trending topic"

Havia de ser una cerimònia propera a les generacions més joves. Dos presentadors de menys de 35 anys -James Franco i Anne Hathaway- i una pel·lícula sobre el Facebook com una de les grans favorites havien d'atreure el sector de públic d'entre 18 i 49 anys, que és el que decideix l'èxit o el fracàs d'una retransmissió televisiva. Finalment, però, el protagonisme ha estat per a un home de 94 anys. Kirk Douglas va protagonitzar els papers més celebrats de la gala i, durant les últimes hores, s'ha convertit en un trending topic al Twitter. Paral·lelament, "La xarxa social" no s'ha emportat cap dels premis "grossos" i el paper de Franco i Hathaway com a presentadors ha estat molt criticat per no haver sabut donar més ritme a la cerimònia.

Actualitzat
"James Franco i Anne Hathaway personifiquen la propera generació de figures de Hollywood: fresques, exultants i amb molt talent", deia el comunicat de l'Acadèmia que, al novembre passat, anunciava que serien els presentadors d'aquesta edició dels Oscars. L'objectiu era captar el públic més jove i mantenir les bones xifres d'audiència de l'any anterior.

Per aquest motiu, per primera vegada a la història la cerimònia la presentaria una parella noi-noia (sempre que anteriorment l'havien presentada nois i noies junts eren en trios o grups de més gent). També es volia potenciar les noves tecnologies, a través dels twitters de l'Acadèmia o les mares i àvies d'alguns nominats. Per acabar-ho d'adobar, una de les màximes favorites era una pel·lícula que gira al voltant de la xarxa social Facebook. A l'hora de la veritat, però, la majoria dels espectadors ha acabat trobant la gala avorrida i previsible.

Els moments més aplaudits de la cerimònia han estat els que ha protagonitzat Kirk Douglas. El veterà actor ha pujat a l'escenari amb bastó i, per començar, ha fet broma amb Franco: "Me n'alegro que hagis sortit de la cova", en referència al seu paper a "127 hores". Després li ha tocat el torn a Hathaway: "Estàs preciosa, on eres quan jo feia pel·lícules?".

Douglas ha continuat fent broma amb alguns dels assistents a la gala. "Hugh Jackman riu. Tothom a Austràlia creu que és graciós, no sé per què. Però mireu en Colin Firth: no riu perquè és anglès", deia mentre allargava la incertesa sobre qui s'enduria el premi a millor actriu secundària.

Tot això li ha servit a Douglas per convertir-se en "trending topic", que és com es coneixen els temes més populars del moment a Twitter. A la pàgina Trendistic es pot comprovar com, a partir de la seva intervenció, el nom de Kirk Douglas apareix en gairebé una de cada dues-centes piulades que es van fer arreu del món.

El primer "fucking" de la història

Douglas també ha protagonitzat una altra anècdota, tot i que involuntàriament. Just després d'entregar el premi a millor actriu de repartiment a Melissa Leo, aquesta va etzibar un "fucking" que ha estat censurat per la cadena ABC, gràcies al retard en la retransmissió.

En referència al premi guanyat per Kate Winslet el 2009, Leo va dir emocionada "vaig veure Kate fa dos anys i semblava fotudament fàcil!" ("I watched Kate two years ago, it looked so fucking easy!"). Segons sembla, és el primer cop en la història dels Oscars que es pronuncia la paraula "fucking" en una gala. Leo, que just després va fer un "Ooops", ja ha demanat disculpes oficialment.
Anar al contingut