Fórmula 1

Kimi Räikkönen dóna a Ferrari el primer triomf de la temporada després d'imposar-se al GP de Bèlgica

Després d'encadenar dos podis consecutius, finalment Kimi Räikkönen ha pogut pujar al més alt del podi. El pilot finlandès ha aprofitat el bon moment que viu Ferrari -a excepció, això sí, del mediocre Badoer- per sumar al Gran Premi de Bèlgica el seu primer triomf de la temporada, el primer també de l'escuderia italiana aquest curs. En una carrera molt accidentada des del principi, Räikkönen ha aprofitat una bona estratègia per superar Fisichella i Vettel i imposar-se amb claredat. Jaume Alguersuari s'ha vist implicat en un accident en el primer revolt i ha hagut d'abandonar. La mateixa sort ha patit Fernando Alonso, a qui un nou problema mecànic en una roda l'ha obligat a renunciar a la cursa quan lluitava pel podi.

Actualitzat
Han hagut de passar 26 grans premis per veure de nou un Ferrari al punt més alt del podi. Lluny dels temps en què les victòries eren la tònica habitual, un simple triomf -tot just el primer de la temporada- s'ha celebrat com mai en el si de l'escuderia italiana.

Després d'un principi de curs molt i molt complicat, Kimi Räikkönen ha donat a Ferrari una valuosa victòria. El finlandès ha remuntat des de la sisena plaça i s'ha acabat imposant en una cursa d'inici accidentat. "Ice Man" ha protagonitzat una sortida de vertigen ajudat pel KERS, i malgrat que ha hagut d'aprofitar l'escapatòria en el primer revolt ràpidament s'ha col·locat a l'estela de Giancarlo Fisichella.

Un accident a la cua del grup tot just quan es negociaven les primeres corbes ha acabat amb el "safety car" sobre la pista i amb Alguersuari, Hamilton, Button i Grosjean fora de combat. Això ha modificat totes les estratègies i els més ben beneficiats n'han estat Räikkönen, Fisichella i Fernando Alonso.

L'asturià, que també ha brodat l'inici, ha salvat un cop amb Sutil per anar escalant fins a les primeres posicions. Tots tres han dominat la carrera després del reguitzell de repostatges, però l'espanyol s'ha vist obligat a abandonar quan feia el primer "pit stop". La seva roda davantera esquerra havia quedat danyada després del xoc amb Sutil i ha hagut de renunciar a la lluita pel podi.

En els repostatges posteriors Räikkönen li ha guanyat la partida a Fisichella, que ja no ha pogut recuperar el primer lloc després de veure's superat pel finlandès a l'equador de la cursa. I això ha obert la porta de la victòria al de Ferrari, que suma el seu quart triomf a Spa-Francorchamps després dels del 2005, 2006 i 2007.

Vettel s'ha vist afavorit per l'abandonament d'Alonso i, malgrat que ha patit la pressió dels BMW de Kubica i Heidfeld, s'ha assegurat el tercer lloc del podi.

En la lluita pel títol mundial, Rubens Barrichello li ha esgarrapat dos punts a Button. L'anglès no ha puntuat per primer cop aquesta temporada i el brasiler, que ha tingut una pèssima sortida perquè s'ha quedat parat, només ha pogut ser setè.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut