Kim Jong-un, en el discurs de cap d'any. (Foto: Reuters)
Kim Jong-un, en el discurs de cap d'any, que va introduir l'any passat. (Foto: Reuters)
Pyongyang

Kim Jong-un justifica l'execució del seu oncle per fer neteja de l'"escòria" del partit

Sense esmentar-lo directament, Kim Jong-un ha assegurat que s'havia de fer "neteja" al Partit dels Treballadors i ha afirmat que el partit està enfortit després de la "purga d'elements antipartit i antirevolucionaris".

RedaccióActualitzat

El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha justificat en el discurs de cap d'any la recent execució del seu oncle, que va ser un dels homes més poderosos del règim. Sense esmentar-lo directament, Kim Jong-un ha assegurat que calia fer neteja al Partit dels Treballadors. "L'any passat, es va prendre la mesura decidida de treure faccions d'escòria del partit (....) i aquesta purga d'elements antipartit i antirevolucionaris ha enfortit la formació", ha afirmat.

L'oncle Jang Song-thaek va ser executat acusat de traïció i corrupció, entre altres delictes. Abans, l'havien destituït dels diversos càrrecs que tenia, en una caiguda en desgràcia que, lluny de quedar en un segon pla, el règim va exhibir. La notícia va sorprendre perquè Jang Song-thaek era mentor de l'actual líder nord-coreà.

En el segon discurs d'any nou -una novetat que va introduir el 2012-, el dirigent de Pyongyang també ha advertit els Estats Units que hi pot haver una "catàstrofe nuclear" si Seül i Washington continuen maniobrant a la península de Corea.

El gest de distensió ha estat la promesa de fer "esforços decidits" per acostar-se a Seül i millorar les relacions amb el país veí.

Anar al contingut