El primer ministre de Singapur, Lee Hsien Loong, ha rebut el líder nord-coreà, Kim Jong-un (Reuters)
El primer ministre de Singapur, Lee Hsien Loong, ha rebut el líder nord-coreà, Kim Jong-un (Reuters)
Singapur

Kim Jong-un i Donald Trump ja són a Singapur per una trobada històrica

La reunió trenca la dinàmica de 25 anys de negociacions fallides i de tensions pel programa nuclear de Corea del Nord

RedaccióActualitzat

El món, pendent de la cimera entre Donald Trump i Kim Jong-un a Singapur.

El líder nord-americà ha aterrat després de les dues del migdia a la ciutat estat, on dimarts s'ha de reunir amb Kim Jong-un, si cap esdeveniment o canvi de criteri d'última hora no ho impedeix. La reunió bilateral de dimarts serà històrica i estarà marcada, també, per la política aïllacionista tant de Corea del Nord com dels Estats Units de Trump. En una roda de premsa a la cimera del G7, Trump ja va advertir que en tindria prou amb uns minuts per conèixer les veritables intencions del líder nord-coreà.

 

 

També el líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha arribat a Singapur aquest diumenge, a primera hora del matí, i ha culminat el que fins ara ha estat el seu desplaçament internacional més llarg. Fins ara, només havia viatjat a la Xina, únic aliat al món del règim nord-coreà.

Durant hores, ha tingut els mitjans de comunicació pendents dels tres avions que havien sortit de Pyongyang. Ningú no sabia en quin viatjava Kim Jong-un. De fet, per fer el trajecte de més de 4.700 quilòmetres havia escollit un Boeing 747 d'Air China, però també han viatjat a Singapur el seu avió privat, l'"Air Force Un", i un altre de transport de fabricació russa, que transportava aliments, armes i vehicles, entre ells, la limusina Mercedes amb què es deplaça el líder nord-coreà.

 

 

Kim Jong-un ja ha visitat el primer ministre de Singapur, Lee Hsien Loong, per agrair-li l'organització de la visita.

El ministre d'Afers Estrangers de Singapur ha mostrat l'arribada del líder nord-coreà en un tuit:

 


Trump aprofitarà la jornada de demà, prèvia a la cimera, per trobar-se amb el primer ministre de Singapur.

Als carrers de Singapur hi ha expectació per un esdeveniment que esperen que enforteixi el perfil internacional d'aquest enclavament asiàtic.

Són les hores prèvies d'una cimera que ja és històrica pel simple fet que acabi sent realitat. Que acabi sent realment una oportunitat per a la pau, dependrà de com encarin els dos mandataris la desnuclearització del règim nord-coreà, que és el fons de la qüestió. Washington vol que sigui completa, verificable i irreversible i Pyongyang no vol fer-la sense garanties de seguretat per a la supervivència del règim.

 

ARXIVAT A:
Trump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut