Els rebels han requisat armament d'una base de la Guàrdia Nacional d'Ucraïna. (Foto: EFE)
Els rebels han requisat armament d'una base de la Guàrdia Nacional d'Ucraïna. (Foto: EFE)
Kíev

Kíev diu que ha matat 300 prorussos en 24 hores, poc abans de l'entrevista d'Obama amb Poroixenko

Aquest comunicat de guerra del govern ucraïnès arriba poc abans de l'entrevista entre Obama i Poroixenko a Varsòvia

RedaccióActualitzat

El govern d'Ucraïna assegura haver mort 300 rebels prorussos les últimes 24 hores en els combats a les regions insurrectes de l'est, Donetsk i Lugansk. Mig miler d'insurgents més haurien quedat ferits. Un portaveu de les autoritats de Kíev ha informat que, per part de les forces ucraïneses, han mort dos soldats i 45 han quedat ferits. "Els combats continuen" a les ciutats de Sloviansk i Krasni Liman, ha assenyalat aquest portaveu, que ha afegit que l'exèrcit havia destruït pràcticament tots els punts de control dels rebels.

Des de les files insurgents es denuncia que la Guàrdia Nacional d'Ucraïna ha afusellat els milicians ferits ingressats a l'hospital de Krasni Liman, una localitat que torna a estar controlada per les forces ucraïneses després d'enfrontaments urbans acarnissats.

Els milicians prorussos han informat que aquest dimecres han abatut un helicòpter de l'aviació ucraïnesa a Sloviansk i han pres una base de la Guàrdia Nacional a la ciutat de Lugansk. Els milicians han requisat l'armament que hi havia en aquesta base.

Tot plegat coincideix amb l'entrevista que el president dels Estats Units, Barack Obama, tindrà amb el seu homòleg ucraïnès, Petró Poroixenko, a Varsòvia. Segur que parlaran de l'operació militar a l'est d'Ucraïna. La trobada del president Obama amb Poroixenko és una mostra del suport explícit de Washington al nou govern de Kíev sorgit de la revolta contra Ianukóvitx.

Poroixenko es va reunir aquest dimarts a Varsòvia amb el primer ministre de Polònia, Komorowski. Tant Ucraïna i Polònia com els altres països que van entrar a l'OTAN després de la caiguda de la Unió Soviètica han demanat ajuda a la Casa Blanca davant la pressió russa. I Washington els ha garantit no només ajuda econòmic, 1.000 milions de dòlars, sinó també el desplegament militar a la zona.

El president dels Estats Units també assistirà a la cimera del G-7 a Brussel·les, on els assistents demanaran a Rússia que intercedeixi per aturar la violència a Ucraïna.

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut