Khashoggi i les dones dels periodistes empresonats a Birmània, en les portades de "Time" (Reuters)
Khashoggi i les dones dels periodistes empresonats a Birmània, en les portades de "Time" (Reuters)
Washington

Khashoggi i altres periodistes morts o perseguits, persona de l'any de "Time"

La filipina Maria Ressa, els dos reporters de Reuters empresonats a Birmània i la redacció atacada als EUA comparteixen el reconeixement

RedaccióActualitzat

El periodista assassinat Jamal Khashoggi ha estat designat persona de l'any per la revista "Time", juntament amb altres periodistes morts o que són objecte d'algun tipus de persecució. La publicació s'hi refereix com a "guardians".

 

 

Khashoggi va morir al consolat de l'Aràbia Saudita a Istanbul a l'octubre, en un episodi que ha provocat un conflicte internacional per la presumpta implicació en els fets del príncep hereu Mohamed bin Salman.

El setmanari també ha nomenat persona de l'any els dos reporters de l'agència Reuters empresonats des de fa un any a Birmània, quan investigaven la matança de musulmans rohingyes; la redacció del diari nord-americà "Capital Gazette", on un tiroteig va causar cinc morts al juny, i la periodista filipina Maria Ressa, denunciada pel govern de Rodrigo Duterte per aportar llum sobre les execucions extrajudicials sota el pretext de la guerra contra les drogues.

"Time" vol posar en valor el periodisme davant del que la revista anomena "guerra de la veritat".

Altres personalitats que havien quedat finalistes per a l'elecció d'aquest any eren els presidents nord-americà i rus, Donald Trump i Vladímir Putin, que ja van ser reconeguts el 2016 i el 2007, respectivament, i Christine Ford, la dona que va acusar de violència sexual el jutge del Suprem dels Estats Units Brett Kavanaugh.

ARXIVAT A:
Llibertat de premsaJamal KhashoggiAràbia SauditaEstats Units
Anar al contingut