Pla mitjà del cap de llista del PSC al Vendrell a les eleccions municipals del 2019, Kenneth Martínez, en una imatge del maig del 2019 (horitzontal)
Pla mitjà del cap de llista del PSC al Vendrell a les eleccions municipals del 2019, Kenneth Martínez, en una imatge del maig del 2019 (horitzontal)

Kenneth Martínez (PSC) s'assegura l'alcaldia del Vendrell amb un pacte amb el regidor de l'AVP

ACN El Vendrell.-El cap de llista del PSC a l'Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, serà amb tota probabilitat el nou alcalde de la ciutat arran d'un pacte de govern amb l'únic regidor de l'AVP-FIC, Seve Galván. Amb l'acord signat aquest dimecres, Martínez té el suport de 9 dels 21 regidors del consistori, i obre la porta a sumar més partits al pacte per tal d'assolir una majoria estable durant els propers quatre anys. L'única fórmula que impediria la investidura de Martínez seria un acord a almenys quatre bandes entre formacions com Som Poble-ERC, Junts per Catalunya, Ciutadans, Sí Se Puede o Primàries, que es considera altament improbable.

El PSC i l'AVP (Agrupació Veïnal de les Poblacions de Coma-ruga, Sant Salvador, el Francàs, Sant Vicenç de Calders i Urbanitzacions) han rubricat el pacte de govern aquest dimecres als jardins del Museu Pau Casals, al nucli marítim de Sant Salvador.El document signat per Kenneth Martínez i Seve Galván, que s'ha batejat com 'Acord per un govern estable i de progrés', estableix que el PSC i l'AVP votaran a favor del candidat socialista en la sessió d'investidura del 15 de juny per formar una coalició entre ambdós partits que "doni resposta a les necessitats ciutadanes".L'entesa també inclou el compromís de "reforçar la presència municipal i millorar els serveis al ciutadà" en tot el municipi del Vendrell i a les poblacions de Coma-ruga, Sant Salvador, el Francàs, Sant Vicenç de Calders i les Urbanitzacions. A més, fixa com a prioritat "treballar cap a una nova estructura d'abast territorial que doni resposta a les necessitats de tot el municipi per reforçar la cohesió social i aconseguir un model de municipi més descentralitzat". Els vuit regidors socialistes i el de l'AVP-FIC configuren un futur govern de nou regidors a l'Ajuntament del Vendrell, a només dos de la majoria absoluta. A l'espera de possibles incorporacions al bipartit, l'oposició quedaria formada pels sis regidors de la coalició Som Poble-ERC; dos de JxCat; dos de Cs; dos de Sí Se Puede, i un de Primàries. En el darrer mandat, els socialistes -encapçalats per Martí Carnicer- han governat en minoria al Vendrell amb una coalició a tres bandes amb CiU i ERC.

Anar al contingut