Londres

Kate Middleton dóna a llum una nena, la quarta en la línia de successió al Regne Unit

La nena està bé de salut i ha pesat 3,7 quilos

RedaccióActualitzat

La duquessa de Cambridge ha donat a llum una nena. Kate Middleton ha ingressat a les set d'aquest matí a la maternitat de l'hospital Saint Mary de Londres i dues hores i mitja després ha nascut el seu segon fill.

La nena està bé de salut i ha pesat 3,7 quilos. Kate Middleton ha estat a l'ala de maternitat de l'hospital londinenc, el mateix lloc on al juliol del 2013 va néixer el primogènit dels ducs, el príncep Jordi. 

Encara no feia dotze hores del naixement, que els prínceps Guillem i Caterina han sortit de l'hospital amb la petita. Ha estat la primera presentació en societat de la nena.

Quarta en la successió

La nena és la quarta en la línia successòria de la corona britànica, després de l'avi, el príncep Carles; del pare, del duc de Cambridge, i del germà, el príncep Jordi.

És el primer membre de la família reial que neix des de la derogació recent de la llei sàlica, que ja permet que pugui regnar el primogènit independentment del sexe. Per això rebrà el títol de princesa i la distinció d'altesa reial.

Anuncis moderns i tradicionals

Als afores de l'hospital s'hi han congregat centenars de periodistes i simpatitzants de la reialesa britànica, que esperaven amb expectació el naixement del segon fill dels ducs de Cambridge. L'anunci de la bona nova ha arribat per terra, mar i aire i en alguns formats bens peculiars.

Oficialment, el naixement de la criatura s'ha anunciat, com és tradició, amb un cartell davant del Palau de Buckingham, però també a través de Twitter, amb un missatge enviat pel Palau de Kensington, residència oficial dels prínceps Guillem i Caterina.

Apostes complertes

Com que no se sabia si era nen o nena, s'han multiplicat les apostes. Els apostants es decantaven majoritàriament perquè seria una nena i l'han encertat. El dubte ara és el nom. Les apostes diuen que es dirà Alice. El segon nom més apostat és Elisabeth, com la seva besàvia i que és també el segon nom de la mare, Kate Elisabeth Middleton.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut