Karine Jean-Pierre, nova portaveu de la Casa Blanca (Reuters/Kevin Lamarque)

Karine Jean-Pierre, la primera persona negra i homosexual portaveu de la Casa Blanca

Negra, lesbiana i amb àmplia experiència en comunicació política, ha estat la número dos de la portaveu actual, Jen Psaki

Juli Rodés AlmerActualitzat

Mai fins ara una persona negra havia estat portaveu de la Casa Blanca. Tampoc cap persona obertament homosexual.

A partir de divendres que ve, 13 de maig, això canviarà de cop quan l'actual portaveu, Jen Psaki, serà rellevada per Karine Jean-Pierre, una dona negra i lesbiana.

Es tracta d'un nomenament històric amb el qual el president Joe Biden ha volgut reflectir la diversitat als Estats Units, com ja ha fet amb altres càrrecs que ha designat.

Jean-Pierre i Psaki, aquest dijous, a la Casa Blanca durant l'anunci del relleu (Reuters/Kevin Lamarque)

Psaki, que era portaveu des que Biden va arribar a la Casa Blanca el 20 de gener del 2021, ja havia dit que tenia intenció d'estar un any en el càrrec, més o menys. Tot aquest temps, Jean-Pierre ha estat la seva número dos.

"Arriba a aquesta feina amb dècades d'experiència, malgrat que sembla molt jove", ha dit Psaki, parlant de Jean-Pierre, aquest dijous, quan ha anunciat el relleu a la sala de premsa de la Casa Blanca.

De 44 anys, negra i lesbiana, Karine Jean-Pierre té força experìència en l'àmbit de la comunicació política (Reuters/Kevin Lamarque)

Nascuda el 1977 a la Martinica, França, de pares haitians, Jean-Pierre va créixer al districte de Queens de Nova York des que tenia 5 anys.

Des del 2020 viu a Washington amb la seva parella, Suzanne Malveaux, periodista de la cadena de notícies CNN, i la filla de totes dues.

Jean-Pierre té força experiència en l'àmbit de la comunicació política. Va treballar en la campanya electoral de Biden i en les dues d'Obama; i ja havia estat a la Casa Blanca, treballant per a Biden quan era vicepresident d'Obama.

Jean-Pierre ha estat la número dos de Psaki des que va accedir al càrrec de portaveu de la Casa Blanca (Reuters/Kevin Lamarque)

Fora de la política, ha fet d'analista política en diversos mitjans, i ha treballat en diverses organitzacions de defensa dels drets individuals i col·lectius, com MoveOn.org.

Biden, que va oferir la feina a Jean-Pierre aquest dijous en una reunió al despatx oval, ha remarcat que "aportarà l'experiència, el talent i la integritat que es necessiten per aquesta feina difícil".

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Estats UnitsJoe Biden
Anar al contingut