CEO intenció vot a Catalunya
CEO intenció vot a Catalunya
Última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió

JxSí tornaria a guanyar les eleccions a Catalunya, però perillaria la majoria absoluta independentista

El CEO recull que el "no" a la independència guanyaria amb un 46,8%, mentre que els favorables obtindrien un 45,3%

RedaccióActualitzat

Junts pel Sí tornaria a guanyar unes eleccions al Parlament amb entre 59 i 61 escons, un resultat lleugerament a la baixa, perdent entre un i tres escons. De fet, això  posaria en perill la majoria absoluta independentista perquè la CUP baixaria dels deu diputats de 2015 a sis o vuit.També podria baixar entre un i tres diputats Ciutadans, que es quedaria amb 22 o 24. El PSC, per contra, pujaria de setze a disset o divuits escons, de la mateixa manera que Catalunya Sí que es Pot, que s'elevaria dels onze diputats actuals als catorze o quinze, segons el CEO. El PPC pujaria lleument i podria aconseguir un escó més.

Pel que fa al suport a la independència, es manté la polarització amb un 46,8% de ciutadans que no voldrien que Catalunya esdevingués un estat independent, mentre que els partidaris del SÍ serien un 45,3%. A l'anterior enquesta, hi havia pràcticament un empat tècnic entre les dues opcions, amb una diferència de dues dècimes.

En unes eleccions al Congrés, En Comú Podem tornaria a guanyar, però amb un resultat parcialment a la baixa d'un o dos diputats. ERC pujaria entre quatre i cinc escons. PDeCat podria mantenir-se o baixar dels seus actuals 8 diputats, mentre que el PSC es quedaria amb 7 i tant PPC com Ciutadans opdrien pedre algun escó.

 

Anar al contingut