Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

JxSí i la CUP registren la llei de la Seguretat Social, la primera de les tres lleis de desconnexió

Els partits independentistes pretenen que la Generalitat tingui competències en les prestacions socials tant pel que fa a la gestió com a la recaptació de contribucions, impostos i quotes

Redacció Actualitzat

A les dotze del migdia els grups de Junts pel Sí i la CUP han entrat al Parlament el primer text de la futura llei que hauria de regular la Seguretat Social catalana. Es tracta de la primera de les tres lleis clau de la desconnexió. Els partits independentistes pretenen amb aquest text que la Generalitat tingui competències en les prestacions socials tant pel que fa a la gestió com a la recaptació de contribucions, recursos, impostos i quotes. 

L'Agència Catalana de Protecció Social també s'hauria d'encarregar de l'organització i la gestió de les prestacions socials, excepte les sanitàries.

El president de l'organisme seria escollit pel Parlament i la incorporació del personal que actualment treballa per a l'estructura de l'Estat seria progressiva i mantenint les condicions laborals. A més, hi hauria un consell general, un consell assessor i un consell de participació.

El Parlament debatrà ara aquest text en comissió i està previst que el govern l'aprovi al final de la legislatura.

De moment, abans de 3 mesos es convocarà un Pacte Nacional per la Protecció Social amb tots els agents implicats per estudiar la proposta de llei. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut