Barcelona

JxSí i la CUP portaran al ple les conclusions de la comissió del procés constituent, tot i l'avís del TC

El Tribunal Constitucional ja va advertir que s'ha de respectar la legalitat estatal i observa inquiet si ha d'actuar

RedaccióActualitzat

Tot i l'avís del Tribunal Constitucional, Junts pel Sí i la CUP han acordat portar al ple del Parlament, que comença aquest dimarts, les conclusions de la comissió del procés constituent, que recull la via unilateral cap a la independència. Després de valorar les diverses possibilitats, les dues formacions han acordat demanar "en algun moment del ple" la inclusió d'aquest punt addicional en l'ordre del dia, després que la mesa de la cambra catalana ajornés aquesta votació.

El ple comença aquest dimarts a la tarda i durarà fins dijous al vespre. No és descarta que es faci amb votació secreta perquè no hi hagi conseqüències judicials individuals. Marta Pascal, del Partit Demòcrata Català, s'ha mostrat partidària de fer el debat en el ple: "Nosaltres creiem que això ha de ser viable, ha de ser possible. La feina és feta. Per tant, si la feina és feta, què millor que trobar aquest darrer ple per fer-ho."

En canvi, Inés Arrimadas, de Ciutadans, hi està absolutament en contra i busca que tota l'oposició expressi el rebuig en bloc: "Estic segura, estic convençuda que, per responsabilitat, puguem anar tots a una en aquest ple perquè no es pot utilitzar el Parlament de Catalunya per una ideologia que proposa saltar-se les lleis."

Junts pel Sí i la CUP han pres aquesta decisió després que el TC advertís a la comissió d'estudi del Parlament que no havia d'aprovar conclusions que contravinguessin la suspensió de la declaració del 9-N, que plantejava un full de ruta cap a la independència que implicava desobeir al mateix alt tribunal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut