Barcelona

JxCat torna a proposar Sànchez per a la investidura sense renunciar a Puigdemont

JxCat vol aprofitar la resolució de l'ONU que insta a respectar els drets polítics de Sànchez

RedaccióActualitzat

Després de les cartes de Carles Puigdemont i Jordi Sánchez, en què el primer ha demanat que Sànchez torni a ser candidat i aquest ho ha acceptat, el portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha anunciat que tornaran a proposar-lo com a candidat la presidència de la Generalitat.

La formació també ha tingut en compte una altra carta de Jordi Turull en què ha anunciat que retira "de manera provisional" la seva candidatura, la tercera de JxCat des del 21D, després de Puigdemont i Sànchez.

En una roda de premsa al Parlament, Pujol ha defensat que cal aprofitar l'oportunitat que "brinda" les Nacions Unides. El diputat de JxCat es refereix a les mesures cautelars que va demanar el Comitè de Drets Humans de l'ONU sobre Sànchez mentre no pren una decisió definitiva sobre la demanda presentada per la seva defensa.

Mentre això no passa, aquest comitè ha demanat a l'Estat que garanteixi els drets polítics de Jordi Sànchez i que, per tant, se li pugui permetre l'assistència als plens del Parlament.

"Tornarem a proposar Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de Catalunya."

"S'ha obert una oportunitat legal i política després de les cautelars emeses pel Comitè dels Drets Humans de Nacions Unides".

"Obren un recorregut a exhaurir i l'hem d'exhaurir; si no, no s'entendria que haguéssim recorregut a aquest organisme."

Perquè la candidatura de Sànchez sigui oficial, cal que el president del Parlament comenci una nova ronda de contactes amb els grups, la quarta, i que sigui el candidat que obtingui més suports. Després s'haurà de veure si el jutge del Suprem, Pablo Llarena, accepta la seva assistència al ple d'investidura.

"Esperar el comportament del jutge i de la justícia espanyola a veure si és capaç de tornar a dir no a allò que li exigeix, allò que li recomana en aquest cas les Nacions Unides. Ja no és un Parlament de províncies qui vol executar una investidura, sinó que és l'ONU qui avala aquesta decisió del Parlament sobirà del poble de Catalunya."

Amb tot, Pujol ha assegurat que el candidat de la formació continuarà sent durant la legislatura Carles Puigdemont atenent el seu "compromís electoral".

"Atenent al nostre compromís electoral, el nostre candidat a la presidència de la Generalitat continuarà sent durant aquesta legislatura, per això una renúncia provisional com ell mateix va fer pública del candidat, el president Puigdemont".

En cas que el Suprem no permeti l'assistència de Sànchez, Pujol ha assegurat que tornaran a "rearmar les causes que estan obertes i les que es poden obrir".

ARXIVAT A:
InvestiduraJxCatProcés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut