Barcelona

JxCat garanteix "unitat", però insisteix a Torrent que aixequi l'ajornament del ple

Eduard Pujol té "total confiança en els 68 diputats que tenim la responsabilitat i compromís de fer efectiva la restitució del president Puigdemont"

RedaccióActualitzat

Junts Per Catalunya assegura que "no defallirà" en la voluntat per "restituir el govern de Carles Puigdemont", entès que "la democràcia no s'ajorna", com tampoc "la restitució de les nostres intsitucions". 

En aquest sentit Eduard Pujol ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que aixequi l'ajornament del ple d'investidura:

"Estem obligats a tornar a apel·lar al bon sentit institucional del president Torrent, al correcte sentit institucional del president d'aquesta cambra, al legítim ús de les seves obligacions i atribucions en defensa dels drets dels parlamentaris d'aquesta cambra, atès que el TC ha resolt negativament allò que haviem presentat."

El portaveu del grup parlamentari ha assegurat, a més, que no hi pot haver cap altre escenari que no sigui "la unitat" de l'independentisme:

"No hi pot haver cap altre escenari que no sigui el de la unitat. Ho sabem els 68 diputats que farem possible la investidura del president Puigdemont. Estem conjurats en aquesta unitat. Tots i cadascun d'aquests 68 diputats volem representar correctament la voluntat de les urnes i mirar els ulls de fit a fit als nostres electors."

També ha volgut llançar un missatge a la gent "que avui de manera il·lusionada volia viure com aquest Parlament tornava a investir Puigdemont", un missatge de "fidelitat a la gent", "tranquil·litat i confiança":

" Sabem quina és la voluntat de les urnes. No defallirem."

Pujol també ha llegit un fragment de la intervenció que tenia prevista en el ple d'investidura:

"Som la revolta dels somriures, la gent del sí, la del respecte i la tolerància. Nosaltres som el somni que deia la Muriel Casals. Nosaltres continuem sent el somni perquè sabem interpretar allò que la gent ens va dir a les urnes el 21 de desembre i que es exactament allò que el TC aquesta tarda ha demostrat una vegada més que no té intenció de respectar."

 

 

Aquest migdia Pujol ja havia comparegut amb Elsa Artadi en una compareixença davant dels mitjans al mateix Parlament. Artadi ha explicat que han traslladat a Torrent en privat que "no compartim la decisió d'ajornar el ple". Per ells, "es donen les condicions per fer el ple d'investidura aquesta tarda". "Hi som, la gent hi és i els vots hi són", i ha afegit:

"Per damunt de tot hi ha la voluntat popular."

Artadi ha confirmat que no sabien que Torrent ajornaria el ple i ha afegit que, malgrat tot, sí que comparteixen el fons del discurs. En aquest sentit, el grup de JxCat valora que Torrent es comprometi públicament a no presentar ni proposar cap altre candidat alternatiu a Carles Puigdemont.

Des de la CUP també han comparegut per mostrar la seva insatisfacció amb la decisió de Torrent. L'han escenificat entrant a l'hemicicle a l'hora prevista d'inici del ple

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut