Un moment de la reunió de Puigdemont amb diputats de JxCat, aquest dimecres a Bèlgica (EFE)
Un moment de la reunió de Puigdemont amb diputats de JxCat, aquest dimecres a Bèlgica (EFE)
Brussel·les

JxCat manté Jordi Sànchez com a candidat: "Hi ha temps i hi ha marc legal"

El portaveu de JxCat assegura que hi haurà un govern que serà "un mirall del 21D i l'1-O"

RedaccióActualitzat

Reunió aquest dimecres a Bèlgica de Carles Puigdemont amb els diputats de Junts per Catalunya, en un moment especiament complicat. En aquesta reunió el segon grup del Parlament català ha decidit mantenir Jordi Sànchez com a candidat a la investidura.

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha assegurat que en la reunió no han parlat de cap altre candidat, i ha fet una apel·lació a "l'art de la política":

"Hem fet moltes reflexions, però no s'ha plantejat cap altre nom que no sigui el de Jordi Sànchez."

"L'art de la política és resoldre situacions que, en aparença, poden semblar irresolubles."

En aquest sentit, Pujol ha assegurat que "hi ha temps" i també "hi ha marc legal" per investir Sànchez:

"Constatem que hi ha temps per investir Jordi Sànchez, i sobretot insistir en una part del relat de tots aquests dies, que és com si haguéssim oblidat la part legal, i no la podem oblidar: hi ha un marc legal que ens permet aquesta investidura. És important insistir en aquest missatge: estem en temps i en forma per garantir la investidura de Jordi Sànchez."

"Hi haurà govern a Catalunya, hi haurà govern amb presència de Junts per Catalunya. És el govern que representa la centralitat del país i, sobretot, aquest govern, amb la garantia de Junts per Catalunya, farà allò que ens van demanar els electors en les eleccions, que és ser un mirall del dia 21-D i de l'1-O."

"Sense govern no hi pot haver república"

Pujol s'ha mantingut en el discurs d'assegurar que hi haurà un govern amb Junts per Catalunya com a integrant principal, i que això també permetrà "treballar per la república":

"Sense govern no hi pot haver república, i només treballant per la república no es garanteix govern. Hem de ser forts en els dos àmbits, i el punt de nexe entre aquests dos mons som la gent de Junts per Catalunya. Aquesta condició és inherent a la formació del nou govern."

"La voluntat del Parlament"

Pujol ha negat que s'estiguin plantejant la renúncia de Carles Puigdemont a l'escó per poder investir Sànchez sense els vots de la CUP.

Molt al contrari: ha donat a entendre que si aquesta formació no votés a favor de Sànchez estaria alterant "la voluntat del Parlament":

"Jo quan apel·lo al sentit d'estat que hem de tenir tots, també incorporo una altra consideració a l'aritmètica, al càlcul parlamentari: que seria una contradicció alterar la voluntat d'un Parlament a partir d'una abstenció o d'un no, sabent que nosaltres tenim dos vots que no es poden expressar, però que són diputats perquè l'expressió popular ho va voler així."

Pujol també ha descartat l'escenari de noves eleccions.

Trobada de diputats amb Puigdemont

La trobada, oficialment plantejada com una més de treball, s'ha produït després del veto del Suprem a la investidura de Jordi Sànchez, candidat de la formació.

També 24 hores després que Esquerra hagi pressionat JxCat per proposar un candidat alternatiu que permeti formar govern i posar fi al 155. La formació va demanar un nom aquesta setmana.
 


 

 

A Brussel·les hi han assistit la majoria dels diputats de la formació, a excepció dels que no tenen autorització judicial per sortir d'Espanya com Josep Rull, Jordi Turull i Lluís Guinó.

Sobre la reunió també ha planat el futur de la marca electoral de JxCat, el paper del PDeCAT i les diferències entre si cal buscar vies més possibilistes per a la investidura o anar a noves eleccions. 

Dissabte Puigdemont va plantejar que cal impulsar un moviment polític dins l'independentisme, una iniciativa a banda del PDeCAT, que aplegaria part dels diputats del grup.

El grup parlamentari ja es va desplaçar a Brussel·les per trobar-se amb Puigdemont a principis de gener i també el febrer

ARXIVAT A:
Article 155JxCatInvestiduraProcés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut