El Parlament podria crear una comissió d'investigació sobre la família reial
El Parlament podria crear una comissió d'investigació sobre la família reial
Barcelona

JxCat impulsa una comissió per investigar "les activitats irregulars" de la monarquia

El diputat Josep Costa està segur que la iniciativa parlamentària tirarà endavant amb el suport dels grups que van reprovar el rei

Actualitzat

Junts per Catalunya proposa la creació d'una comissió d'investigació al Parlament sobre "les activitats irregulars" de la Casa Reial. La comissió pretén entrar en "les estructures de corrupció" que puguin estar "vinculades a la família reial" i els "suposats fons o comptes irregulars que pugui tenir" el rei Joan Carles.

El diputat i vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, ha explicat que la decisió arriba després que el ple reprovés la monarquia espanyola -fa tres setmanes- i que el govern espanyol decidís anul·lar la resolució portant-la al Tribunal Constitucional.

Costa ha explicat els tres eixos en què s'hauria de basar la comissió.

"Una molt important: totes les maniobres que es van fer per pressionar empreses perquè canviessin el seu domicili social en els dies posteriors al referèndum d'autodeterminació. En segon lloc, estructures de corrupció que ja s'han demostrat que existeixen, i, en tercer lloc, tota la qüestió dels presumptes comptes irregulars de l'anterior cap d'Estat."

El diputat de Junts per Catalunya s'ha mostrat convençut que la proposta tindrà l'aval dels grups que van reprovar el rei, és a dir ERC, els comuns i la CUP.

ARXIVAT A:
MonarquiaJxCatProcés catalàFelip VI
Anar al contingut