JxCat i ERC demanen que la Guàrdia Civil marxi de Catalunya en una proposta de resolució
L'hemicicle, durant el Debat de Política General
Barcelona

JxCat i ERC demanen que la Guàrdia Civil marxi de Catalunya en una proposta de resolució

RedaccióActualitzat

Un cop acabada la primera jornada del Debat de Política General, hem conegut les propostes de resolució dels grups parlamentaris. De les presentades per JxCat i Esquerra, n'hi ha una que pot portar polèmica, la que reclama la retirada de Catalunya de la Guàrdia Civil. Asseguren que "s'han mostrat obertament com una policia de caràcter polític".

De fet també demanen que s'aturin les operacions policials de l'Estat contra l'independentisme, que consideren arbitràries, i la "dimissió immediata" de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Les dues formacions del govern també volen que el Parlament reiteri el reconeixement del dret inalienable del poble de Catalunya a l'autodeterminació i la voluntat d'exercir-la amb plenitud.

A més, aposten per mantenir la voluntat de diàleg amb el govern de Estat per acordar una solució política i donen suport al president Torra pel judici sobre els llaços,

Per últim, JxCat i ERC volen que el Parlament reprovi les declaracions de Lorena Roldán sobre el president Torra perquè "pretenen construir un fals relat de vio­lència del moviment independentista".


Una amnistia per als presos i resposta institucional a la sentència

JxCat, ERC i també la CUP presenten una proposta de resolució conjunta en què demanen que el Parlament es comprometi a treballar per aconseguir la llibertat dels presos amb una amnistia, que la cambra es conjuri per liderar la resposta institucional a la sentència i que cridi a l'exercici del dret de mobilització per la via pacifica.

Aplicació del 155

Ben al contrari que Ciutadans, que en les seves resolucions reclamen que les sentències s'acatin i que no es contemplin amnisties, ni indults. La formació taronja aposten per l'aplicació immediata del 155.

Els socialistes, per la seva part, demanen consens per superar el bloqueig polític i la convocatòria d'eleccions anticipades.

 

ARXIVAT A:
Debat política generalParlament de Catalunya
Anar al contingut