JxCat guanya el primer assalt judicial al PDeCAT i podrà fer servir el nom

El nou partit de Puigdemont podrà seguir fent servir el nom de Junts per Catalunya com a mínim fins que acabi el judici que té obert amb la formació liderada per Bonvehí

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Barcelona ha rebutjat les mesures cautelars que demanava el PDeCAT perquè la nova formació de Carles Puigdemont no pogués fer servir la marca electoral de Junts.

Així doncs, el nou partit de Puigdemont podrà seguir utilitzant el nom de Junts per Catalunya, marca que havia registrat inicialment el partit de David Bonvehí, com a mínim fins que acabi el judici que té obert amb el PDeCAT. La justícia haurà de resoldre encara el fons de la qüestió sobre el litigi que mantenen per la propietat de la sigla.

Fonts del PDeCat han expressat el seu respecte per la resolució judicial, però recorden que el plet segueix viu i que no hi ha sentència definitiva sobre el cas.


El PDeCAT no pot demanar mesures cautelars

En una interlocutòria de nou pàgines, la magistrada del jutjat de primera instància número 3 de Barcelona no entra a valorar gaire profundament el fons de l'assumpte, però sí que diu que no tot allò que va contra la llei ha de ser anul·lat cautelarment.

També assegura que algunes de les decisions que el PDeCat qüestiona van ser preses per Junts per Catalunya quan ja s'havia formalitzat la separació "de facto" de les dues organitzacions. Segons la resolució judicial, els acords que es van adoptar en una assemblea són susceptibles d'anul·lar-se a través d'una demanda 40 dies després de la seva aprovació. Passat aquest període, com és el cas, són -diu- "inatacables".

El text conclou que el PDeCat no té prou legitimació per demanar mesures cautelars en aquest cas.

En un comunicat després que el jutge denegués les mesures cautelars, el PDeCAT ha assegurat que es manté "ferm en la convicció" que ha actuat "correctament" i remarca que la demanda continua endavant a l'espera de la sentència definitiva.

"Amb independència que el PDeCAT pugui exercir una acció judicial o no per aquest tema, el partit lamenta la situació creada per una actuació que considera irregular i poc ètica que va denunciar en el seu dia i que va quedar acreditada en la vista de mesures cautelars", han afegit.

D'altra banda, aquest dilluns, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha assegurat que la formació rebutja presentar-se en coalició amb el PDeCAT a les pròximes eleccions. Justament aquest cap de setmana el partit creat per Carles Puigdemont ha celebrat el seu congrés fundacional.

ARXIVAT A:
PDeCATJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut