JxCat es queda sol demanant destituir el lletrat major del Parlament pel ple sobre la monarquia
Roger Torrent amb el secretari general del Parlament, Xavier Muro, i el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, durant un ple (ACN / Sílvia Jardí)

JxCat es queda sol demanant destituir el secretari general del Parlament

El president de la cambra ha donat suport a Xavier Muro, criticat pel seu paper en el ple sobre la monarquia, en una reunió de la mesa de gairebé tres hores

RedaccióActualitzat

L'escàndol provocat pel rei emèrit té conseqüències al Parlament. Després del ple sobre la monarquia, la mesa s'ha reunit telemàticament amb un únic i espinós punt a l'ordre del dia: la publicació de les resolucions d'aquell ple.

Junts per Catalunya ha demanat per escrit el cessament del secretari general del Parlament, Xavier Muro, per negar-se a publicar-les íntegrament perquè algunes xocaven amb la doctrina del Constitucional, però la mesa no ho ha admès a tràmit. El mateix president de la Generalitat, Quim Torra, s'havia mostrat partidari del cessament.

Però el president del Parlament, el republicà Roger Torrent, vol mantenir els lletrats i funcionaris al marge del debat polític i, en una reunió de gairebé tres hores, ha donat suport a Xavier Muro, el màxim funcionari de la cambra.

Per tant, Muro seguirà en el càrrec i les resolucions que xocaven amb el Constitucional seguiran sense ser publicades.

Junts per Catalunya ha estat l'única formació que ha defensat la destitució de Muro. La resta de grups han donat suport al secretari general del Parlament.

Recordem que els grups independentistes del Parlament van aprovar unes resolucions que afirmen que Catalunya és republicana i que no vol tenir rei, malgrat topar amb l'advertiment dels lletrats.

Aquest nou capítol torna a tensar les relacions entre els socis de govern.

En un missatge a Twitter, Josep Costa, vicepresident primer i representant de Junts per Catalunya, ha acusat Esquerra d'alinear-se amb Ciutadans i el PSC per "censurar", diu, "les resolucions contra la monarquia borbònica".

Costa, que ha estat present en la reunió de la mesa, afegeix que "sense defensar la sobirania del Parlament no hauríem fet l'1 d'octubre".

 

ARXIVAT A:
MonarquiaParlament de CatalunyaRoger TorrentJxCatERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut