Barcelona

JxCat confia poder restituir Puigdemont com a president si és extradit per malversació

Actualitzat

Junts per Catalunya confia poder restituir Carles Puigdemont com a president si la justícia espanyola confirma que sigui extradit per malversació. Així ho ha explicat el portaveu del grup parlamentari, Albert Batet, després d'una reunió a Alemanya, amb Puigdemont, on també han participat el president Quim Torra, Elsa Artadi i Josep Costa.

Segons Batet, si Puigdemont és extradit per malversació, mantindria intactes els seus drets com a diputat i podria ser investit novament com a president.

"Cau la causa de rebel·lió, de sedició i de desordres públics i només es manté la causa de malversació per la qual, actualment, hi ha altres persones que mantenen oberta la causa de malversació i no estan en presó preventiva. En el moment que no estigués en presó preventiva seria possible la investidura del president Puigdemont. El fet de la sentència d'aquest dijous obre un escenari possible de restitució gràcies que cauen totes les causes de rebel·lió, de sedició, de desordres públics i a la vegada posa en evidència que s'haurien de deixar en llibertat de forma immediata tots els presos polítics perquè no hi ha causa."

El jutge Llarena té a les seves mans si accepta que Puigdemont sigui extradit per un delicte amb menor pena que la rebel·lió o si prefereix renunciar-hi.

Puigdemont s'ha reunit amb el president Quin Torra poc abans de presentar el moviment Crida Nacional per la República amb l'objectiu de convertir-se en partit i que pretén aglutinar tot l'independentisme de manera transversal.

Esquerra se'n desmarca i li desitja sort. La portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, s'ha desvinculat del projecte. Considera que cadascú ha de treballar per la unitat d'acció des del seu espai:

La direcció del PDeCAT, per la seva banda, s'ha mostrat més prudent: la portaveu del partit, Maria Senserrich, diu que estaran atents a la proposta i que, en tot cas, els associats decidiran si s'hi volen sumar o no.

Tot i així, Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei i una de les veus crítiques dins del PDeCAT, creu que el partit ha d'aprofitar l'assemblea d'aquest cap de setmana per sumar-se a la crida a la unitat impulsada per Carles Puigdemont:

La iniciativa s'activaria a partir de la tardor, tot i que començaran a recollir adhesions a través d'un web que es posarà en marxa la setmana que ve.

ARXIVAT A:
JxCatCarles PuigdemontMalversació
Anar al contingut