JxCat adverteix de "greus conseqüències" si la fiscalia manté l'acusació de rebel·lió

RedaccióActualitzat

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, adverteix que si la fiscalia acaba mantenint les acusacions de rebel·lió contra els presos independentistes hi haurà moltes conseqüències, i molt greus:

"És un crit d'alerta. Això és una línia vermella. Tindria moltes conseqüències i molt greus. No podem permetre que això passi i no donar una resposta molt contundent."

Costa ha fet aquestes declaracions després de fer referència a la xarxa a una informació del diari "El País" que apunta que la fiscalia del Suprem no canviarà les acusacions als independentistes empresonats:


El diari "El País" publica que els quatre fiscals que dirigeixen l'acusació pública contra els líders independentistes mantindran l'acusació de rebel·lió, un delicte castigat amb penes d'entre els 15 i 25 anys de presó.

Consideren que hi va haver una insurrecció violenta que va posar en perill l'ordre constitucional, tant el dia 1 d'octubre com els dies previs al referèndum. Assenyalen els processats com a màxims responsables d'aquesta insurrecció, basada --diuen-- a impedir l'actuació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

Segons aquest diari, els fiscals no han rebut cap instrucció contrària per part de la nova fiscal general de l'Estat, María José Segarra.

Dificulta el diàleg

Costa interpreta que, si es mantenen les acusacions, afectarà el diàleg amb el govern espanyol.

"No podem anar a un escenari de diàleg i distensió amb la fiscalia mantenint les acusacions de rebel·lió."

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut