Jutges i fiscals pengen fotos del rei a les xarxes per denunciar que no vingui a Barcelona

Ho han fet a Twitter i amb el silenci de La Moncloa pel que fa a les raons de prescindir del rei

Redacció/AgènciesActualitzat

Associacions i jutges i fiscals a títol individual han protestat a xarxes socials per l'absència del rei Felip VI en l'entrega de despatxos als nous jutges a Barcelona, previst per divendres. Ho han fet publicant retrats del monarca espanyol als seus usuaris de Twitter.

Ha estat el cas, per exemple, de la Associació de Fiscals, el col·lectiu majoritari d'aquests operadors jurídics a la carrera fiscal:

L'absència del monarca s'anuncia a l'espera que el Tribunal Suprem dicti sentència sobre la inhabilitació del president Quim Torra per un delicte de desobediència per la seva negativa a retirar els llaços grocs i una pancarta a favor dels presos independentistes en període electoral.

La no compareixença de Felip VI la va anunciar La Zarzuela al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), però des d'aleshores la Casa del Rei ha guardat silenci, per la qual cosa totes les mirades, incloses les de jutges i fiscals, es dirigeixen a La Moncloa. El PP ha titllat la decisió "d'humiliant".

"Hi ha moments en què cal sacrificar alguna cosa a favor de quelcom més segur", ha assenyalat a la Cadena SER el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, representant del govern en un acte que presidirà el president del Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes.

En el seu discurs, Lesmes fixarà la posició del CGPJ davant l'absència del rei, com va decidir la comissió permanent de l'òrgan de govern dels jutges, malgrat que sis vocals del sector conservador ja han signat una declaració en què lamenten l'absència del rei i elogien la seva figura com a símbol de la unitat d'Espanya.

El ministre de Justícia també va lamentar que Felip VI no presidís l'acte, però tampoc en va aclarar els motius.

Per tercer any consecutiu, la Generalitat quedarà al marge de l'esdeveniment: l'any 2018, amb els líders independentistes en presó preventiva i el govern autonòmic intervingut sota l'article 155, no hi va assistir cap membre del govern català, i l'any passat, 2019, la cerimònia es va traslladar a Madrid per commemorar el 40 aniversari de la Constitució Espanyola.

L'abril de 2018 va ser l'últim cop que Felip VI va presidir l'entrega dels despatxos a Barcelona.

ARXIVAT A:
CGPJ
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut