Lleida

Jutgen un exagent de la Guàrdia Urbana de Lleida per haver posat multes falses a veïns amb qui estava enemistat

L'Audiència de Lleida jutja un exagent de la Guàrdia Urbana acusat de posar denúncies falses a tres veïns amb qui tenia enemistat. Se l'acusa d'un delicte continuat de falsificació de documentació oficial i un altre de coaccions. Per aquests fets, la fiscalia li demana 5 anys de presó i una multa i indemnitzacions de més de 25.000 euros.

Actualitzat
Segons la fiscalia i la Guàrdia Civil, Ramón Ribert va posar tres multes falses entre el setembre i l'octubre del 2007, quan era agent de la Guàrdia Urbana de Lleida. Totes tres denunciaven presumptes infraccions comeses per vehicles de veïns del municipi on residia, Alguaire, amb qui havia tingut alguna discussió prèvia. Els veïns l'acusen de multar-los per tenir-los mania i dos d'ells han presentat factures per demostrar que els seus cotxes eren al taller el dia i l'hora en què se'ls va multar.

Ribert ha declarat que va posar les multes fora de servei i no les va notificar als conductors dels vehicles perquè ni tan sols els va aturar. Més tard, quan arribava a la feina, escrivia les notes que havia pres al butlletí de denúncies. Segons l'acusat, és una pràctica comuna entre els policies locals i autonòmics. En canvi, l'instructor de la Guàrdia Urbana que li va obrir un expedient disciplinari arran dels fets ha dit que els agents poden fer ús d'aquest dret, però que és poc habitual.



Anar al contingut