Jutgen l'únic acusat de despenjar la bandera espanyola a Girona l'aniversari de l'1-O

La Fiscalia rebaixa la petició de 5 anys de presó i ara demana 1 any i una multa per desordres públics i ultratge a la bandera

Carles BrucetActualitzat

Un centenar de persones s'han concentrat aquest matí davant del Palau de Justícia de Girona per donar suport a l'activista independentista Jordi Alemany, que estava acusat de sis delictes per les concentracions en commemoració del primer aniversari de l'1 d'octubre.

Aquell dia, un grup de manifestants va entrar a la delegació gironina de la Generalitat i en van despenjar la bandera espanyola. Alemany era l'únic encausat per aquesta acció, en la qual van participar unes 300 persones.

Concentració a favor de l'activista jutjat (ACN/Marina López)

Durant el judici, l'activista s'ha acollit al seu dret a no declarar, tot i que ha fet ús del seu dret a l'última paraula per afirmar que no reconeix la justícia espanyola i defensar la desobediència civil com a estratègia per "desgastar la maquinària de l'Estat".

Durant la sessió, també s'han citat diversos agents de seguretat i dels Mossos d'Esquadra, que han explicat com una vuitantena de persones van aconseguir entrar a dins l'edifici de la Generalitat i retirar la bandera espanyola que penjava de la façana.

L'acusat, durant el judici (ACN/Marina López)

La Fiscalia demanava inicialment un total de cinc anys de presó i una multa de 7.200 euros per a Jordi Alemany, al qual acusava de sis delictes: ultratge a la bandera, desordres públics, atemptat a agents de l'autoritat i de vigilància privada, un delicte de danys, un delicte menys greu de lesions i dos delictes lleus de lesions.

En les seves conclusions durant el judici, però, la Fiscalia ha acabat rebaixant la petició de pena a 1 any de presó per desordres públics i 1.260 euros de multa per ultratge a la bandera.

La defensa, per la seva part, demana l'absolució perquè considera que no s'ha pogut imputar a Alemany cap dels danys ni les lesions als agents de seguretat i de Mossos d'Esquadra que hi va haver aquell dia. També sosté que aquest cas no hauria d'haver arribat mai a judici.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut