Palma

Jutge i fiscal diuen que no van vulnerar els drets dels periodistes del cas Cursach

Florit i Carrau defensen haver requisat els mòbils als periodistes per evitar filtració d'informació

RedaccióActualitzat

El jutge Miquel Florit i el fiscal Joan Carrau han declarat avui més de tres hores davant del Tribunal de Justícia de Balears. Han negat haver vulnerat el secret professional dels periodistes a qui van ordenar requisar els telèfons mòbils. Els professionals investigaven unes filtracions d'informació al voltant de l'empresari nocturn, Tolo Cursach, acusat d'una quinzena de delictes. Cursach, que fa 6 anys que és investigat, va estar 13 mesos a la presó. Ara es troba en llibertat provisional després de pagar una fiança d'1 milió d'euros, reunida en cinc dies.  

Miquel Florit és el segon jutge que investiga el cas Cursach

 

Diario de Mallorca i l'agència Europa Press, mitjans dels periodistes afectats, acusen Florit i Carrau de prevaricació, un delicte contra la inviolabilitat del domicili i un altre contra l'exercici del dret al secret professional.

 

El fiscal Juan Carrau ha declarat com a testimoni

Un jutge i un fiscal declarant com a imputats

El jutge instructor del cas, Miquel Florit, ha declarat aquest dilluns en qualitat d'investigat per ordenar la retirada dels telèfons i material informàtic. També per ordenar enregistrar les trucades telefòniques dels dos periodistes, a més de les d'una periodista d'EFE i de la mateixa agència. El jutge Florit ha al·legat que amb la seva actuació pretenia evitar la revelació de secrets d'un informe sobre un presumpte delicte fiscal milionari de l'empresari Tolo Cursach, elaborat pel Grup de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional.

 

Bartolomé Cursach es troba ara en llibertat provisional després de pagar una fiança d'1 milió d'euros

El fiscal Anticorrupció balear, Juan Carrau, ha comparegut com a testimoni.

 

L'advocat del Diario de Mallorca, Nicolás González, assegura que l'acció penal per violació del secret professional està "fonamentada".

 

"Ho pensàvem abans de les declaracions d'avui i ho seguim creient."


En la causa judicial, que està en fase d'instrucció, demà dimarts declaren com a testimonis els periodistes de Diario de Mallorca i d'Europa Press a qui van requisar els telèfons mòbils el desembre passat.

ARXIVAT A:
CorrupcióIlles Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut