Atletisme

Justin Gatlin reconeix haver donat positiu per testosterona en un control antidopatge l'abril passat

El velocista Justin Gatlin ha reconegut haver donat positiu per testosterona en un control antidopatge l'abril passat. En un comunicat, el plusmarquista mundial dels cent metres llisos, juntament amb el jamaicà Asafa Powell (9,77), assegura que no pot "aportar res" als resultats de les proves i que no té coneixement d'haver utilitzat o que li hagin facilitat substàncies prohibides. Gatlin ja va donar positiu en una ocasió anterior, en aquest cas per consum d'amfetamines, durant els campionats americans en categoria júnior l'any 2001.

Actualitzat

Si es confirma el positiu per testosterona, Gatlin seria sancionat a perpetuïtat. Així ho ha confirmat la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF). El president d'aquest organisme, el senegalès Lamine Diack, ha lamentat que "una de les grans estrelles d'aquest esport s'enfronti amb greus càrrecs de dopatge", però ha aprofitat l'ocasió per reafirmar "el compromís total de la IAAF en la lluita contra el dopatge".

"Per defensar el crèdit del nostre esport", ha afegit Diack, "posarem tots els nostres esforços per defensar la majoria dels atletes, que estan nets, contra aquells que violen les regles contra el dopatge". La IAAF ha assegurat que "la sanció [a Gatlin] serà a perpetuïtat" si el procés obert per l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA) conclou en una confirmació que ha violat el reglament antidopatge.

Anar al contingut