Justícia sospesa que Mollet disposi d'una subseu de Fiscalia coincidint amb l'inici de les obres del nou edifici judicial

ACN Mollet del Vallès.-Les obres per adequar l'edifici de Can Fàbregas de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) per ubicar-hi la nova seu judicial del municipi han arrencat aquest dilluns. Els treballs consistiran en construir escales i ascensors, obrir noves finestres i la pavimentar tot l'espai. L'equipament entrarà en funcionament la tardor de 2019 i disposarà de 2.800 metres quadrats de superfície, 700 més que ara. Agruparà en un mateix punt els jutjats i el Registre Civil, que actualment es troben dispersos a la població i tindrà dues plantes amb tres sales de vistes. De tot plegat n'ha parlat Joan Abad, secretari de Relacions amb l'Administració de Justícia, que ha visitat la zona i ha indicat que el departament es planteja llogar 600 metres quadrats més per encabir-hi una subseu de Fiscalia com l'Ajuntament i els responsables del partit judicial han exigit.

Els nous jutjats de Mollet del Vallès estan una mica més a prop d'esdevenir una realitat. Aquest dilluns s'han iniciat els treballs per habilitar l'edifici de Can Fàbregas de la població per acollir les futures dependències judicials. El departament de Justícia ha llogat aquest local per un import de 29.000 euros mensuals, que pagarà durant vint anys, per encabir-hi la nova seu judicial de la població, que aglutinarà en un mateix espai els jutjats i el Registre Civil. Les obres d'adequació van a càrrec del propietari de l'immoble. Joan Abad, secretari de Relacions amb l'Administració de Justícia, ha explicat que el nou edifici entrarà en funcionament a la tardor de 2019 i no a l'estiu, com estava previst inicialment. Es preveuen unes quantes setmanes d'endarreriment a causa del mateix trasllat i dels treballs per instal·lar el mobiliari i els sistemes informàtics.Abad ha aprofitat la seva visita per explicar que el departament no descarta llogar més metres quadrats de l'edifici de Can Fàbregues de cara a possibles necessitats que vagin sorgint. "Hem donat servei al que consideràvem prioritari i essencial però no ens aturem aquí", ha remarcat Abad en referència a la possibilitat d'ubicar una subseu de Fiscalia a Mollet del Vallès."La creació d'una subseu correspon a Fiscalia, nosaltres no tenim competències, però des del punt de vista dels fiscals que treballen a Granollers i amb la voluntat de facilitar-los la feina, estem estudiant alternatives per fer una ampliació al contracte de lloguer perquè la fiscalia de Granollers pugui disposar aquí d'un espai permanent", ha assenyalat.D'aquesta forma dona resposta a les demandes de l'Ajuntament i dels responsables del partit judicial de Mollet del Vallès, que van considerar que l'equipament "naixia amb mancances" perquè no preveia aquest servei i també perquè només disposarà de tres sales de vistes, una menys de les que hi ha actualment a la població. Abad s'ha mostrat convençut que amb una monitorització acurada de les sales i un ús efectiu, tres seran suficients per atendre la demanda dels ciutadans de Mollet del Vallès. Amb tot, ha dit que analitzaran el primer any de funcionament dels jutjats i contemplaran l'opció.

Anar al contingut