Imatge d'arxiu de funcionaris de presons bloquejant l'entrada a Quatre Camins.
Imatge d'arxiu de funcionaris de presons bloquejant l'entrada a Quatre Camins. (Foto: ACN)
Barcelona

Justícia exigeix als funcionaris de presons un compromís de calma per reprendre les negociacions

El Departament de Justícia i els sindicats de funcionaris de presons no reprendran aquest dilluns les negociacions, com estava previst. I és que per tornar a reprendre les converses, Justícia exigeix als sindicats un compromís que no s'alterarà el funcionament dels centres penitenciaris, com va passar la setmana passada, quan les protestes van impedir el canvi de torn de funcionaris en algunes presons del país.

RedaccióActualitzat
Aquest diumenge, però, els sindicats, que la setmana passada van bloquejar presons catalanes, encara confiaven que aquest dilluns es poguessin reprendre les converses sobre el conveni d'aquest col·lectiu.

Amb tot, el portaveu del sindicat CSIF, Cristian Pérez, ja va advertir que si es reunien per acostar posicions els funcionaris de presons podrien endurir espontàniament les seves mobilitzacions en les pròximes hores.

L'última reunió negociadora del conveni laboral es va celebrar dijous passat. Segons Justícia, es va arribar a estar molt a prop de l'acord. La diferència entres les dues parts: 43 euros mensuals i passar de 16 a 12 els dies de festa compensatoris pels festius intersetmanals treballats.
Anar al contingut