Josep Rull, en una imatge d'arxiu (ACN)
Josep Rull, en una imatge d'arxiu (ACN)
Sant Joan de Vilatorrada

Justícia diu que el permís perquè Rull visités el seu fill a l'hospital és reglamentari

El fill petit de Josep Rull va caure i va patir una forta commoció al cap durant una visita a Lledoners

RedaccióActualitzat

El centre penitenciari de Lledoners va deixar sortir durant unes hores l'exconseller Josep Rull per anar a veure el seu fill petit a l'hospital. Rull va poder visitar el nen a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa amb un permís extraordinari d'urgència i sota custòdia policial.

El nen havia caigut a terra i va quedar inconscient dissabte al matí quan visitava el seu pare a la presó de Lledoners. Va perdre el coneixement i els serveis mèdics el van evacuar d'urgència amb ambulància.

Avui, el diari digital El Español publica la notícia dient que Rull va sortir sense autorització judicial entre les dues del migdia i la mitjanit perquè el jutjat de Manresa va dir que no era competent i que necessitaven el permís del Tribunal Suprem.

Segons fonts de la Conselleria de Justícia, Serveis Penitenciaris va consultar el jutjat de guàrdia de Manresa, que va recordar que el reglament penitenciari preveu la concessió de permisos extraordinaris d'urgència per part de l'administració competent. En concret, l'article 161.4 faculta el director general a concedir-los.

La Fiscalia, consultada pel jutge de guàrdia, va donar suport al fet que l'exconseller Josep Rull pogués sortir de la presó de Lledoners per anar a visitar el seu fill.

En el seu escrit, el jutge de guàrdia va recordar que Rull, que està en espera de ser jutjat per rebel·lió a l'alt tribunal, es troba com a intern preventiu en Lledoners "a disposició del Tribunal Suprem". El jutge va insistir en el seu acte que el reglament estableix que la concessió del permís correspon "en tot cas" a l'autoritat judicial a disposició de la qual es trobi l'intern.

Amb aquesta resposta del jutjat de guàrdia, Josep Rull va ser traslladat sota custòdia policial a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per poder visitar el seu fill.

Fonts de la Conselleria de Justícia afirmen que els sembla execrable que es vulgui fer política d'una desgràcia. El nen, que va tenir una forta commoció i va passar unes hores desorientat, finalment va poder passar la nit de Reis a casa.

El Tribunal Suprem ha confirmat que Rull va sortir de permís durant unes hores, i fonts de l'alt tribunal apunten que la sala encarregada de jutjar els líders i polítics independentistes estudiarà el cas. Fonts jurídiques afirmen que, en cas que es consideri que no hi havia raons per concedir el permís extraordinari, se n'informarà la Fiscalia. 
 

Notícia relacionada: El Suprem denega ara els permisos de Nadal a Rull, Turull, Forn, Forcadell i Sànchez

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatJosep RullJudici procésProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut