Tribunal Suprem
Concedeixen una plaça de fiscal a la filla del jutge del Suprem Manuel Marchena

Juristes catalans es querellen contra Carmen Lamela pel seu nomenament al Suprem

També demanen que s'investigui l'assignació d'una plaça de fiscal a la filla d'un magistrat del Suprem

Actualitzat

Un col·lectiu de juristes catalans s'ha querellat contra contra el nomenament de Carmen Lamela com a membre del Suprem i l'assignació d'una plaça de fiscal a la filla del magistrat d'aquest tribunal Manuel Marchena.

L'Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils ha decidit ampliar la querella que ja havia presentat contra Carlos Lesmes, president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, per un delicte continuat de prevaricació.

Aquesta ampliació de la querella va contra els 21 membres del CGPJ, contra els 8 membres de la Comissió Permanent del CGPJ, contra la directora de l'Escola Judicial, Gema Espinosa, i contra l'alumna Sofía Marchena.

 

 

Creun que Lamela "no té mèrits ni capacitats"

El col·lectiu de juristes considera que Carmen Lamela "no té mèrits ni capacitats acreditades per al càrrec" com a nova magistrada de la Sala Segona del Suprem. En el text de la querella, firmada pel jurista Elpidio José Silva, s'al·lega que hi ha altres magistrats més acreditats.

"El nomenament d'una magistrada sense suficient acreditació d'experiència professional en la funció sentenciadora, per haver-se dedicat principalment a la funció instructora almenys durant 10 anys, suposa seleccionar una candidata amb menor capacitat i mèrit que altres magistrats/magistrades de provada i acreditada experiència."

Afegeix que Carmen Lamela va ser "corregida" en decisions com l'emissió de l'euroordre contra els polítics catalans que després va retirar el Suprem.

 

 

El text també apel·la a la relació política de Lamela amb el PP perquè entre el 2009 i el 2011 va ser assessora de la Unitat de Suport de la Secretaria General de Modernització i Relacions amb ll'Administració de Justícia del Ministeri de Justícia en el govern dels populars.

Crítiques a l'assignació de la plaça a Sofía Marchena

La querella s'amplia també contra Sofía Marchena, filla del president de la sala segona del Suprem, Manuel Marchena, per haver-li assignat una plaça de fiscal de manera "fraudulenta".

I també contra la directora de l'Escola Judicial, Gema Espinosa, dona del també magistrat del Suprem Pablo Llarena, que ha instruït la causa contra els polítics independentistes.

 

 

Espinosa hauria tingut "un tracte de favor amb l'alumna Sofía Marchena", segons diu la nota del col·lectiu de juristes.

"L'alumna, després de tenir una malaltia, va ser reassignada, en una decisió "sense precedents", com a fiscal en una plaça creada només per a ella i amb un canvi de nota no justificat."

El text de la querella al·lega que Marchena no havia acabat el curs necessari per accedir a la plaça i que la Comissió de Selecció l'hi va assignar a instància de Gema Espinosa.

"La Comissió de Selecció va assignar a la senyora Sofía Marchena una plaça de fiscal a què no tenia dret per no haver fet el curs teòric multidisciplinari que prescriuen els art. 307, 308 i 309 LOPJ."

La querella també demana que s'investigui la presumpta connivència entre el president de la sala segona del Suprem, Manuel Marchena i pare de l'alumna, i el magistrat de la mateixa sala, Pablo Llarena, marit de la directora de l'Escola Judicial.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicial
Anar al contingut