Barcelona

Junts per Catalunya, Partit Nacional Català i Partit Demòcrata Català, els noms més votats per a la nova CDC

RedaccióActualitzat

L'elecció del nom de la nova Convergència Democràtica es resoldrà diumenge, 48 hores després del que es preveia. Divendres es va haver d'ajornar la votació per elegir el nom per les discrepàncies internes, aquest dissabte s'ha constituït una comissió per estudiar noves propostes.

Francesc Sanchez ha explicat que la comissió extraordinària pel nom és la 3. Hi han treballat 294 persones que han valorat uns 400 noms.

Finalment, n'hi ha tres que han passat el tall amb un 60% dels vots: Junts per CatalunyaPartit Nacional CatalàPartit Demòcrata Català.

Dels tres noms, el més votat ha estat Junts per Catalunya, però, segons Sanchez, només ha obtingut una victòria "per tres o quatre vots".

Avís de Demòcrates de Catalunya

Partit Demòcrata Català té, entre d'altres, el suport del conseller Santi Vila, que ha expressat la seva opinió a Twitter:


Però Partit Demòcrata s'assembla molt a Demòcrates de Catalunya, la formació que va néixer de les persones que van abandonar Unió. El partit ja ha avisat a l'antiga Convergència que es comuniqui a les bases que la proposta de nom jurídicament no és possible "per inducció a l'error, similitud manifesta, per ús oportunista i ús fraudulent":


Francesc Sanchez assegura que no hi ha incompatibilitats:

"Mirant el registre de partits no hi ha cap conflicte amb els tres noms que s'han proposat"

Sanchez també ha negat que l'opció Junts per Catalunya entri en conflicte i s'apropiï del nom de Junts pel Sí. Un cop més, ha instat els periodistes a mirar el registre de partits i veure quants es diuen "junts o juntos".

Allau de propostes

Els primers noms que han quedat descartats són Més Catalunya i Catalans Convergents, proposats divendres. Sobre la taula hi havia moltes propostes. Per exemple, el sector de Reagrupament ha proposat Catalunya Estat. També sonava Convergents. Algunes com "Som i Serem" no ha tingut cap vot.

Fins i tot han arribat noms de les xarxes social. Mark Serra, militant de CDC, forma part de la comissió per designar el nom i divendres al vespre demanava propostes:


Crítiques internes

La discussió del nom ha obert ferides internes a CDC. Molts militants i fins i tot dirigents han reconegut que les dues propostes que es van presentar, Catalans Convergents i Més Catalunya, no els han agradat. Xavier Trias fins i tot els ha qualificat de "bestiesa".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut