Junts per Avançar i el grup de Poblet podrien presentar-se junts a les eleccions
El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler (ACN)

Espadaler dona per fet un acord amb el grup de Poblet per anar junts a les eleccions

Sara RieraActualitzat

L'anomenat grup de Poblet ja té els primers aliats confirmats. Ramon Espadaler, d'Units per Avançar, dóna per fet l'acord amb la plataforma El País de Demà per anar junts a les eleccions al Parlament.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Espadaler ha avançat que l'acord s'està a punt de tancar, i només falta que aquest dissabte El País de Demà, moviment d'empresaris i joves emprenedors que integra excàrrecs del PDeCAT, com Marta Pascal i Carles Campuzano, anunciï formalment la seva intenció de fer el salt a les institucions.

La primera conseqüència d'aquest pacte és el trencament d'Units per Avançar, amb el partit de Miquel Iceta, amb qui aquests últims dos anys ha fet tàndem.

Així ho ha anunciat Ramon Espadaler a Catalunya Ràdio:

"Encara no hem entrat a parlar sobre quina forma orgànica ha de prendre això (el partit), del que sí que estem convençuts és que, si arribem a un acord -que hi estem molt a la vora-, això s'ha de traduir en una proposta electoral."

Una candidatura que aglutinarà contraris i partidaris de la independència, però amb una posició que els uneix: el rebuig a la via unilateral que el president Puigdemont encara contempla:

"La certesa que tenim uns i altres és que el camí de la unilateralitat no porta enlloc --només du al dolor i la ruptura--, i això ja és un punt d'unió molt important. I l'immobilisme que a alguns els va bé, perquè els legitima el discurs i s'hi senten còmodes --que és el que ha representat Ciutadans durant molts anys o el PP-- doncs tampoc porta enlloc. Per tant, aquí hi ha un terreny entremig..."

 

L'excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, medita també fer el pas i incorporar-se a aquesta nova formació. Pascal va deixar la setmana passada l'escó al Senat pocs dies després de trobar-se amb Carles Puigdemont i de certificar que des de Waterloo es referma l'aposta per la confrontació amb l'Estat.

 

Si aquesta candidatura aconseguís entrar al Parlament, podria acabar actuant com un partit frontissa, que molt probablement es disputarien els dos blocs: l'independentista i el constitucionalista.

ARXIVAT A:
EleccionsPDeCAT
Anar al contingut