Barcelona

Junts pel Sí i la CUP presenten un annex al text de la declaració per "blindar" drets socials bàsics

L'annex, que ha estat presentat al registre del Parlament aquest mateix matí, s'entén com un gest cap a Catalunya Sí que es Pot

RedaccióActualitzat

Els grups de Junts pel Sí i la CUP han presentat un annex al punt 8 de la seva proposta de declaració per iniciar el procés de ruptura amb l'Estat amb la finalitat de "blindar" drets bàsics en matèria de pobresa energètica, habitatge, sanitat i educació, entre d'altres.

L'annex, que ha estat presentat al registre del Parlament aquest mateix matí, s'entén com un gest cap a Catalunya Sí que es Pot i serà votat conjuntament amb la resta del text de la resolució que Junts pel Sí i la CUP van pactar la setmana passada, en què s'aposta per la "desconnexió" de Catalunya de l'Estat i perquè les resolucions aprovades per les institucions catalanes no quedin supeditades a les resolucions del Tribunal Constitucional.

Entre els drets fonamentals que queden inclosos en l'annex hi figuren que els ciutadans puguin disposar de mesures que garanteixin l'accés als subministraments energètics bàsics, però també en matèria d'habitatge, sanitat, educació, llibertats públiques, i administracions locals.

El text de l'annex es refereix, també, a qüestions com garantir els drets a les persones refugiades polítiques procedents d'altres països, i també a l'avortament, un aspecte sobre el qual es remet al compliment que estipula la llei d'igualtat efectiva de dones i homes.

El PP vol impedir el vot secret

Per la seva banda, els populars catalans, que han anunciat que presentaran una esmena a la totalitat a aquesta proposta de resolució, han assegurat que demanaran que la votació es faci a mà alçada. El líder de PPC, Xavier García Albiol, ha considerat que seria "covard" per part de JxSí i la CUP demanar una votació secreta.

"Espero que no tinguin aquesta covardia i no s'amaguin després de l'anonimat per evitar donar la cara", ha dit en una roda de premsa al Parlament aquest dijous.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut