Barcelona

Junts pel Sí i la CUP asseguren que la decisió del TC no afectarà el full de ruta

Jordi Turull diu que la inhabilitació de Forcadell suposaria un atac frontal a la democràcia i Anna Gabriel afirma que aquesta mesura representaria "definitivament un punt de no-retorn"

RedaccióActualitzat

Junts pel Sí i la CUP coincideixen que sigui quina sigui la decisió del Tribunal Constitucional, el full de ruta sobiranista tirarà endavant. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull, ha dit que una possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, seria un atac a l'estat de dret.

"Nosaltres no estarem pendents del que digui el govern central o el Tribunal Constitucional. Nosaltres tenim un full de ruta, tenim una determinació i continuarem avançant. Crec que ho hem demostrat (...) Si hi hagués una mesura com aquesta, crec que s'han de replantejar moltes coses perquè afecta el cor, no del procés independentista, sinó que estan dient a Catalunya que una sèrie de drets i llibertats fonamentals no es poden exercir. Llavors això afecta directament la democràcia, no el procés que viu Catalunya"

Turull ha recordat que Carme Forcadell es va limitar a complir el reglament de la cambra catalana i que qualsevol actuació en contra d'ella no s'aguanta per enlloc.

Anna Gabriel diu que la inhabilitació de Forcadell suposaria un punt de no-retorn

En la mateixa línia, la diputada de la CUP Anna Gabriel ha assegurat, també en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que no hi ha cap tipus de fonament per actuar contra Forcadell. Gabriel ha indicat que creu que el Constitucional mesurarà molt bé els passos a fer, però ha afegit que si finalment inhabilités la presidenta del Parlament, es creuaria una línia vermella definitiva.

"Crec que hauríem arribat definitivament a un punt de no-retorn sobre la falta de democràcia a l'estat espanyol. Voldria dir que els diputats i diputades electes en un parlament no tenen la possibilitat de debatre sobre allò que decideixin. Això no passa en cap cambra de representació parlamentària al món. Entenc que l'excepcionalitat seria absoluta"

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut