Barcelona

Junts pel Sí guanyaria el 27-S amb 60-61 escons i C's seria segona força, segons el CIS

Els diputats independentistes tindrien una majoria absoluta ajustada i Unió no aconseguiria representació al Parlament en obtenir un 1,5% dels sufragis

Actualitzat

La candidatura de Junts pel Sí guanyaria les eleccions catalanes del 27-S amb 60-61 escons, segons l'últim baròmetre del CIS, que situa Ciutadans (C's) com a segona força amb 19-20 diputats.

A molt poca distància, Catalunya Sí que es Pot seria tercera força i en trauria entre 18-19, mentre que el PSC baixaria fins als 16-17 escons. El PP, entre 12 i 13, i la CUP, 8.

Precisament els diputats de JxS, sumats als de la CUP, aconseguirien una majoria absoluta ajustada de 68-69 diputats independentistes, encara que no hi hauria majoria absoluta per vots (44%). Mas havia fixat en els 68 diputats el llindar per considerar legitimada l'aposta independentista en uns comicis interpretats en clau plebiscitària, encara que el debat sobre si seria necessària també una majoria absoluta per vots continua obert entre les files sobiranistes.

D'altra banda, en el seu debut en solitari, l'exsoci de coalició dels convergents, Unió, no aconseguiria representacióal Parlament en obtenir un 1,5% dels sufragis.

Intenció de vot

Pel que fa a la intenció de vot, segons el CIS, la coalició que inclou Convergència i Esquerra obtindria un 38,1%. La segona força seria Ciutadans, amb un suport del 14,8%.

La tercera força seria la coalició liderada per Lluís Rabell, que compta amb el suport d'Iniciativa i Podem, i que tindria un 13,9%.

Els socialistes serien la quarta força, amb un 12,2%; el Partit Popular, un 9,4%; la CUP un 5,95%, i finalment Unió obtindria un 1,5% dels vots, cosa que els deixaria sense representació parlamentària.

Candidats

Pel que fa als candidats, el CIS ha preguntat als enquestats qui voldrien que fos el nou president de la Generalitat. En aquest cas, la major part dels enquestats, un 22,5%, ha dit que voldria que fos Artur Mas.

En segon lloc, queda Oriol Junqueras, amb el 13,2% de suports, seguit d'Inés Arrimadas, amb un 5,9%, i de Miquel Iceta, amb un 5,7%.

En cinquè lloc hi hauria Raül Romeva, amb un 4%, seguit de Lluís Rabell i Xavier Garcia Albiol, tots dos amb el 3,9%.

Els seguiria Joan Coscubiela, amb un 2,5%, Antonio Baños, amb un 1,8% i tancaria aquesta llista Ramon Espadaler, amb un 1,3% de suports per ser el pròxim president.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut