El partit ha anunciat les mesures després de conèixer les denúncies públiques contra un militant (ACN / Gerard Artigas)

Junts obre un expedient per les denúncies d'assetjament sexual a joves de la JNC

L'home a qui acusen els militants i exmilitants de la Joventut Nacionalista de Catalunya havia estat dirigent territorial de CDC i ara milita a Junts

Actualitzat

Junts per Catalunya obre expedient informatiu i recopila totes les queixes dels joves presumptament assetjats per un excàrrec de Convergència (CDC) a Tarragona.

El partit fa el pas seguint el que marca el reglament intern, després de la denúncia de diversos militants i exmilitants de la Joventut Nacionalista de Catalunya, la JNC, que asseguren que un exdirigent territorial de CDC els assetjava sexualment.

El primer de destapar el cas, Nil Garcia, n'ha parlat al programa "Planta baixa", de TV3. Garcia assegura que hi ha més casos:

"Hi ha casos de fa 10, 8, 5 i 2 anys, no és normal. Jo vaig presentar una queixa interna a Convergència i no es va fer res, no vaig rebre resposta. Tenia 17 anys i tampoc en vaig fer un gran seguiment, em vaig obligar de tot, però ho sabien."

La JNC eren les joventuts de Convergència, i ara ho són de Junts. En la roda de premsa setmanal, aquest dilluns, el portaveu del partit, Josep Rius, ha anunciat que han posat en marxa els mecanismes interns per canalitzar el cas, tenint en compte que l'home milita ara en aquesta formació:

"S'ha obert un expedient informatiu i totes les denúncies que es rebin es remetran a la comissió de garanties de Junts per Catalunya i, per descomptat, s'aplicaran tots els procediments interns regulatoris que té Junts en aquests casos."

El defensor de l'afiliat, Josep Pagès, s'ha posat a disposició dels denunciants per vehicular les peticions a la Comissió de Garanties del partit perquè prengui "les decisions oportunes".

"És un cas que s'ha de prendre i avaluar amb serenor, sensibilitat i amb les garanties que es requereixen", ha assegurat Rius, que assegura que desconeix si s'ha suspès cautelarment l'excàrrec de CDC de Tarragona.

 

ARXIVAT A:
JxCatAssetjament sexual
Anar al contingut